Minunile de la Racoș: Vulcanul, Coloanele de bazalt și Lacul de smarald

Te-ai nimerit în zona Brașovului și nu mai știi ce să vizitezi? Hai să-ți arăt pe unde m-am plimbat și am nimerit trei destinații turistice dintr-o lovitură. Localitatea Racoș se află cam la o oră de Brașov ( 68 km) și are în imediata apropiere trei locuri interesante: Vulcanul de la Racoș, Coloanele de bazalt și Lacul de smarald. Sunt cam toate laolaltă. Să o luăm pe rând.

Vulcanul de la Racoș

Ajuns în Racoș, nu trebuie decât să scrii pe Google Maps: Vulcanul Racoș. Drumul nu e chiar asfaltat, dar eu am ajuns cu mașina. Cam la vreo 700 de metri de vulcan am lăsat mașina. Era de mers pe jos. Aici m-am împrietenit cu o pisică afectuoasă, care m-a însoțit până la vulcan. Arată interesant. Cică a erupt ultima dată acum vreo 10.000 de ani.

Coloanele de bazalt

Prin aceste locuri a fost o carieră de bazalt. Bazaltul este o rocă vulcanică, care ia naștere prin răcirea lavei. Se folosește în construcții, îndeosebi la pavaje. Coloanele din imagine se întind pe o lungime de vreo 30 de metri și au 12-15 metri înălțime.

Lacul de smarald

Lacul de smarald de la Racoș este la o aruncătură de praștie de Coloanele de bazalt. Nu prea l-am văzut chiar atât de smarald când am fost eu, dar e lac. Am înțeles că nu e chiar așa vechi și că s-a format în urma exploatărilor din cariera de piatră.

Cele trei „minuni” erau patru

Castelul medieval Sukosd – Bethlen, construit prin 1600, era cam închis. Nu am putut să intrăm înăuntru, să-l vizităm. Era un număr de telefon agățat pe o poartă. Nu am sunat. Am făcut câteva poze de afară și am plecat.

2 comentarii la „Minunile de la Racoș: Vulcanul, Coloanele de bazalt și Lacul de smarald”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.