Minunea de la piață: dovleacul încolăcit

Cred, totuși, că cei de la Libertatea ar fi scos un titlu mai reușit. Mie mi-a plăcut domnul care vindea, într-o sâmbătă, la oraș, dovleci buni pentru plăcintă. Mâinile lui arătau că dovlecii îl cunosc de când erau doar floare pe un vrej agățat de gard.

Dovleacul încolăcit, ca o pisică la soare, are vreo 9 kg, ca să-l credem pe cuvânt pe stăpânul curcubitaceelor. Omul e dispus să-l vândă chiar și la felie, speriat că dimensiunile neobișnuit de mari l-ar putea face să-l care mult și bine la piață, fără să iasă în câștig din osteneală.

Săptămâna asta am aflat că dovlecii se pot găti și prăjiți, precum cartofii. Și eu care credeam că sunt buni doar de umplut foi de cocă pufoasă. Se apropie Crăciunul…

dovleac-2

dovleac-3

About Marius Stroe 375 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*