Milionarul Mihai Tufan și blestemul banilor

Milionarul Mihai Tufan a fost săltat de polițiști.  Știrea a făcut înconjurul României. Un milionar din Câmpina (Prahova) a fost găsit înjunghiat în mașina sa, alături de o femeie – la rândul ei lovită cu un cuțit de mai multe ori. Presa spune că este vorba de asistenta sa.

Poliția lansează ipoteza că milionarul Mihai Tufan și femeia ar fi avut un conflict care a degenerat. Polițiștii care anchetează cazul presupun, rezonabil spun ei, că milionarul Mihai Tufan a lovit femeia de mai multe ori cu un cuțit după care s-a atacat și pe el însuși. S-a autoagresat, cum ar zice un comunicat de la Poliție. Am văzut prin presă că bărbatul ar fi încercat să însceneze faptul că ar fi victima unui atac. Acum depinde și ce o să declare doamna după ce-și va reveni, la Spital, Doamne ajută!

În fine, e treaba Poliției, să afle de ce a înjunghiat-o milionarul Mihai Tufan pe duduie. Poate că polițiștii vor afla că, de fapt, omul e nevinovat și chiar a fost victima unui atac.

Milionarul Mihai Tufan este cercetat pentru tentativă de omor. Există un blestem al banilor?!

La altceva mă gândeam. Că banii nu sunt suficienți să ai un trai liniștit. Noi, ăștia care muncim pe salarii, avem rate la bănci și ne bucurăm când băgăm un weekend la munte, suntem tentați să credem că dacă milionarul Mihai Tufan are o avere de 70 de milioane de euro, înseamnă că e și fericit.

Uite că nu este. Acum este reținut și cercetat pentru infracțiunea de tentativă de omor. Nu știu ce se va întâmpla, nu știu care este adevărul, dar iată că banii nu au putut să-l ferească de această problemă. Pentru că, de fapt, banii nu îți asigură decât ceea ce poți cumpăra.

În rest, ești la mila destinului. Ești supus obligației de a trăi cu consecințele acțiunilor tale. Poate că ai șanse să găsești fericirea mai repede, dar nu îți garantează nimeni că vei avea parte numai de fericire. Spuneam, tot pe aici, pe blog, că fericirea este ca un ecler cu ciocolată.  Se termină repede și mâine vrei iar…

Există un blestem al banilor? Eu nu cred în asta. Poate că unii au fost mai atenți la necazurile milionarilor și au contabilizat că neșansa ar fi mai des la poarta bogătanilor. Eu zic că este o falsă impresie generată de tocmai de prejudecata că viața milionarilor ar trebui să fie lipsită de orice griji. Uite că nu este și asta nu are nici o legătură cu banii. Pentru că banii ajută în oarecare măsură, dar nu poți cumpăra sănătate cu bani, de exemplu. Câți oameni celebri și bogați nu au murit de cancer, de exemplu?! Dovada că banii nu pot cumpăra totul.

Eu nu vreau bani

Uite, d’aia eu nu-mi doresc să am bani, pur și simplu. Eu îmi doresc să nu-mi lipsească ce am nevoie, în primul rând. Adică să fiu sănătos și să nu mă apese grija zilei de mâine. Apoi vreau să văd locuri din țară și din lume. Am aflat de mult că nu ai nevoie neapărat de mulți bani ca să poți face călătorii în locuri interesante.

Nu vă doriți să fiți milionari! Nu-i cereți asta peștișorului de aur. Căutați experiențe frumoase, nu plastic în cont! Nu vă doriți să vă apară poza în ziar! S-ar putea să fie la rubrica „Arestatul zilei” sau la „Decese”.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky