Mesajul care este. Care e şmecheria cu cititul ăsta, de fapt

Fratele meu, soro, boss, regina care eşti! Hai să-ţi zic câte de repede pot eu, ca să nu te ia cu plictis, de ce e bine să citeşti cărţi şi cum să faci treaba asta care o să-ţi schimbe viaţa de o să moară dujmanii…

1. PLICTISEALA. Ştii momentele alea în care nu ştii ce să faci şi nici n-ai bani nici de o bere la 330 ml? Cărţile au multe litere în ele şi astea îţi umplu mintea şi timpul. Şi asta nu e totul.
2. VRĂJEALA. Din cărţi afli tot felul de lucruri interesante despre care poţi să vorbeşti când fraierii din jurul tău nu mai ştiu ce să facă. Adică înveţi cuvinte noi şi ce să faci cu ele.
3. ŞMECHERIE. Tu ştii mereu tot felul de lucruri şi de ce. Asta e şmecherie. Plus că toată lumea care nu ştie ce ştii tu ştie că tu ştii ce nu ştie ea şi… se ştie, asta-i şmecherie.
4. BILA. Te duce bila să faci tot felul de combinaţii pe câştig. Pentru că din cărţi mintea se face brici. Când citeşti cărţi, te duce mintea mai ceva decât pe un câine lup.
5. MOARTEA. Oamenii proşti mor mai repede. Unii pentru că mănâncă o ciupercă despre care ar fi putut să afle din cărţi că e otrăvitoare, alţii pentru că neuronii mor de plictiseală şi se sclerozează mai repede.

Ce să citeşti!

1. Cărţi fără poze.
2. Ceva vechi, ceva albastru şi ceva de împrumut. Stai că asta era la nuntă. Cică trebuie să le porţi ca să ai noroc. În cărţi scrie, că de fapt, nu are importanţă pentru că reuşita relaţiei stă în dragoste, sinceritate şi comunicare. Nu e chiar aşa uşor, dar sunt o grămadă de cărţi pe tema asta.
3. Ar fi mişto să citeşti ceva de Gabriel Garcia Marquez, George Orwell, Steinbeck sau Hemingway. Şi Ion Creangă sau Mihai Eminescu au scris mişto. Creangă n-a scris numai poveşti şi Eminescu n-a publicat doar poezii, să ştii.

De fapt, tu citeşte! Cu cât citeşti mai mult cu atât îţi vei da seama ce să nu citeşti.

Top 50 cele mai cumpărate cărți din România

Şi, pe bune, de ce e bine să citeşti!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky