Toate mamele mor

poze flori trandafiri

„Negura timpurilor e plină de mame admirabile, neştiute, nebăgate în seamă, complet inconştiente de măreţia lor, aşa ca mama mea” – spunea Romain Gary.

Acum, de  8 Martie, serbăm Ziua Femeii. Iubitele noastre, soţiile şi colegele noastre sunt sărbătorite cu flori şi petale din dragostea noastră. Nu vom uita, cu siguranţă, de iubitele noastre. Poate că în dimineaţa de 8 Martie vom face noi cafeaua, poate că vom prepara noi micul dejun. Seara, probabil, vom ieşi în oraş cu iubitele noastre, unde am rezervat o masă la restaurantul lor favorit. Va fi o seară minunată… le vom răsfăţa.

De multe ori uităm, însă, că Ziua Femeii înseamnă şi Ziua Mamei. Uităm că cea care ne-a dat viaţă poate că ne aşteaptă şi pe la ea… şi noi nu mai ajungem. Dar ea nu se supără, ba chiar se bucură când ne-am adus aminte de ea a doua zi, atunci când îi aducem un buchet de flori, cumpărat în grabă de la colţul străzii.
Uităm că, de cele mai multe ori, suntem rezultatul muncii şi nopţilor nedormite a celei care se numeşte MAMA.

Mereu nu găsim timp să-l petrecem împreună cu cea care ne-a dat din suflarea ei să fim oameni. Spunem „Lasă că trec mâine, mama nu se supără… înţelege ea…” Şi Mama nu se supără, ea mereu se bucură atunci când aude veşti bunde despre copiii ei, despre cei care au devenit, în timp, motivaţia existenţei sale.

Uităm că primul cuvânt pe care l-am rostit a fost „MAMA”, uităm că prima femeie pe care am iubit-o aşa cum nu vom iubi altă femeie a fost MAMA…

Nu mai găsim cuvinte să rostim nimic atunci când ne dăm seama că toate mamele mor. Şi atunci nu este nimic să ne aline durerea…

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.