În Luxemburg, Belgia, Olanda… e legal, în România faci pușcărie

În Codul Penal, la capitolul Infracţiuni contra vieţii, art. 190 explică ce înseamnă Uciderea la cererea victimei: „Uciderea săvârşită la cererea explicită, serioasă, conştientă şi repetată a victimei care suferea de o boală incurabilă sau de o infirmitate gravă atestată medical, cauzatoare de suferinţe permanente şi greu de suportat, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Deci, dacă soția sau mama, bolnave de cancer în stare terminală, te imploră să le scapi de chinuri și să le asiguri o moarte demnă, faci cel puțin un an de pușcărie. Bănuiesc că cinci ani de închisoare își ia medicul care îndrăznește să te ajute să faci treaba asta. Pentru că medicul e plătit să salveze vieți, nu să le suprime.

În majoritatea țărilor este ilegală eutanasia, în unele este permisă eutanasia pasivă, în sensul în care medicul poate să nu-ți mai dea medicamente dacă îl rogi să te lase să mori. Dar, ca să luăm ca exemplu doar câteva țări din Europa, în Belgia, Olanda și Luxemburg, eutanasia este legală.

Pe de altă parte, Biserica este total împotriva sinucidere, din orice fel de motive, preoților fiindu-le interzis să facă slujbe de înmormântare sinucigașilor.

Ție cum ți se pare acest subiect? Are omul drept total asupra propriei vieți ori nu?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky