Locul de poveste ascuns între munții Bârgău și Călimani

poze Colibita

La 50 de km de Vatra Dornei, între Munții Bârgău și Munții Călimani, la o altitudine de 900m, stă ascuns un loc de poveste. De vreo 10 ori mai puțin aglomerată decât Valea Prahovei și de 100 de ori mai frumoasă, Colibița este alegerea minunată pentru un concediu de vis.

Lacul lung de 7 km în apele căruia se oglindesc munții și brazii face ca zona să intre rapid într-un top “10 locuri pe care să le vezi în România.”

În momentul în care părăsești șoseaua E58 și o apuci spre Colibița, starea drumului te face să nu apeși prea tare pedala de accelerație. Câștigi, pe partea cealaltă, având posibilitatea să admiri peisajul.

Concediul la Colibița, că alegi să stai 2 zile sau o săptămână, va deveni furnizorul unor amintiri pe care le vei purta, multă vreme, cu plăcere. Mie îmi aduce aminte de Zell am See-ul din Alpii austricei, un alt loc pe care vă invit să-l vizitați, prim dată virtual, citind postarea mea de pe acest blog.

Nu te gândi că la Colibița vei putea dor lenevi în tihnă, pe malul lacului, ori că te vei bălăci, în siguranță, într-una din piscinele de aici. Te poți plimba cu vaporașul pe lac, poți pescui sau face trasee montane (de exemplu traseul de 3 ore și un pic către Vârful Bistricioru).

Vă las să vă uitați pe poze, apoi vedeți când puteți să dați o fugă. Chiar e un loc de vis.

Colibita (1) Colibita (2) Colibita (3) Colibita (4) Colibita (5) Colibita (6) Colibita (7) Colibita (8) Colibita (9) Colibita (10) Colibita (11)

Facebook Comments
About Marius Stroe 354 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*