Locul de poveste ascuns între munții Bârgău și Călimani

poze Colibita

La 50 de km de Vatra Dornei, între Munții Bârgău și Munții Călimani, la o altitudine de 900m, stă ascuns un loc de poveste. De vreo 10 ori mai puțin aglomerată decât Valea Prahovei și de 100 de ori mai frumoasă, Colibița este alegerea minunată pentru un concediu de vis.

Lacul lung de 7 km în apele căruia se oglindesc munții și brazii face ca zona să intre rapid într-un top “10 locuri pe care să le vezi în România.”

În momentul în care părăsești șoseaua E58 și o apuci spre Colibița, starea drumului te face să nu apeși prea tare pedala de accelerație. Câștigi, pe partea cealaltă, având posibilitatea să admiri peisajul.

Concediul la Colibița, că alegi să stai 2 zile sau o săptămână, va deveni furnizorul unor amintiri pe care le vei purta, multă vreme, cu plăcere. Mie îmi aduce aminte de Zell am See-ul din Alpii austricei, un alt loc pe care vă invit să-l vizitați, prim dată virtual, citind postarea mea de pe acest blog.

Nu te gândi că la Colibița vei putea dor lenevi în tihnă, pe malul lacului, ori că te vei bălăci, în siguranță, într-una din piscinele de aici. Te poți plimba cu vaporașul pe lac, poți pescui sau face trasee montane (de exemplu traseul de 3 ore și un pic către Vârful Bistricioru).

Vă las să vă uitați pe poze, apoi vedeți când puteți să dați o fugă. Chiar e un loc de vis.

Colibita (1) Colibita (2) Colibita (3) Colibita (4) Colibita (5) Colibita (6) Colibita (7) Colibita (8) Colibita (9) Colibita (10) Colibita (11)

1 Comentariu

  1. 1
    Votantul says:

    Te felicit pentru articolul tau !Sunt bucuros ca iti place zona !!Numai bine !!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.