“Less is more”, goana după o viaţă în tihnă

Anul trecut adoptam un set de 21 de rezoluţii pe care mi le propusesem pentru urmat în 2016. Am făcut o evaluare sumară şi am constatat că am respectat cam 50% din lista de teme pentru anul 2016. Nu o să spun aici ce mi-a ieşit şi ce nu. Am să spun unde cred că greşesc.

Am constatat că sunt unul dintre oamenii care se grăbesc să bifeze, păcălindu-se că în felul acesta pot raporta realizări măreţe. Cred că trebuie să micşorez puţin viteza pentru a putea să mă bucur de peisaj. Ce vreau să  spun?! Cred că din dorinţa de a face o grămadă de lucruri există riscul să pierd din savoarea experienţei sau chiar din performanţă (dacă asta e ce mă interesează).

Nimeni nu poate să le facă pe toate deodată. Nu ai cum să te împrăştii cu mintea în zece locuri şi rezultatul să fie ok, cum nu poţi, în acelaşi timp, să tai lemne, să culegi ghiocei şi să faci pâine.

Dacă anul trecut, motto-ul propus era “Wake up and fight!” anul acesta ar trebui să-mi scriu în minte: “Less is more”. Există o întreagă filosofie în legătură cu acest “Mai puţin e mai mult”. Se aplică în design (web, vestimentar, locuinţă), stil de viaţă, exprimare etc. Dar nu vreau să filozofez, îmi propun să aleg să mă preocup de mai puţine lucruri pe care să mă concentrez mai mult.

La fel cum nu vreau să-mi fac prieteni noi pentru că şi aşa îi neglijez pe cei vechi, la fel îmi doresc să pun în “to do list” mai puţine lucruri. Anul acesta vreau să mă concentrez pe mai puţine lucruri ca să mă pot bucura de rezultate de mai bună calitate.

2017 are, pentru mine, o listă mai scurtă decât anul trecut. De data asta, o să caut să nu mai cad de pe listă, ca anul trecut. În orice caz, eu şi sufletele care locuiesc în inima mea avem prioritate.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.