Legume și fructe otrăvite, made in Romania

Ca să fim realiști, nu mai avem de unde să cumpărăm mâncare sănătoasă. Eram obișnuiți să credem că legumele și fructele din România sunt mai bune decât cele din import, pentru că străinii le stropesc cu tot felul de pesticide și de substanțe pentru a rezista la transport. De ce n-ați crede că producătorii români fac același lucru?!

Am văzut reportajul de pe Digi24 în care un vânzător de pesticide povestea cum se ceartă cu producătorii de legume și fructe care dau cu chimicale pe vegetale și de câte 3-4 ori mai mult decât trebuie.

Ministerul Agriculturii pune umărul la otrăvirea populației

Inspectorii de la Direcțiile Sanitare dacă nu-și iau șpagă să închidă ochii, ridică din umeri spunând că kiturile de analiză a legumelor și fructelor costă o grămadă, iar ei nu au bani în buget pentru așa ceva. Doar dacă ajunge cineva la spital, când mai moare un copil… atunci se fac teste pe mâncare care ne ucide încet.

O altă trăznaie vine de la Ministerul Agriculturii lui Daea. Producătorii de roșii au fost momiți cu un program în baza căruia dacă vând 2 tone de tomate până la 1 iunie, primesc o subvenție de 3000 de euro. De ce e rău? Povestește un producător:

“Bagă chimicale în ele ca să le scoată pâna la data de 1 iunie, ca să ia ăştia 3000 de euro. Toate şmecheriile astea i-au învăţat domnii ingineri. Şi au făcut lucrurile de am ajuns să murim la 50-60 de ani. Pentru că mâncăm chimic, mâncăm aiurea, mâncăm otravă.”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.