Lecție de viață. Cât de bun ești? Eu am picat testul

Cât de om bun ești? Ajuți bătrânii să treacă strada, dai 5 lei unui amărât aflat în nevoie? Da, mai fac și eu gesturi de felul acesta. Dar mi-am dat seama că bunătatea înseamnă mult mai mult decât să dai de unde ai.

Am văzut un moment emoționant pe ProTV, la “Românii au talent”. O fetiță de 14 ani, fără mâini, a cântat la pian cu picioarele. Da, impresionantă abilitatea și dorința de autodepășire. Dar altceva m-a făcut să lăcrimez și să realizez că nu sunt în stare de gesturi cu adevărat mari pentru alți oameni.

Fata a povestit că a fost abandonată în spital, la naștere. Iar o femeie cu suflet adevărat, de om, “mami Vio”, a luat-o în plasament, de când avea două luni. Vă dați seama că femeia putea să aleagă un alt copil în plasament, nu o obliga nimeni să ia un copil fără mâini. Era clar că se va chinui cu acest copil, pentru că infirmitatea nu este deloc ușoară.

Dar femeia nu a vrut să țină cont de toate acestea și a luat fetița fără mâini, să aibă grijă de ea, să o crească, să-i dea o șansă. Mda… Acesta e gest de om adevărat, asta înseamnă să faci un bine. Văzând acest exemplu, simt că am picat un test: Nu pot să fiu așa de bun.  🙁

Urmăriți clipul, ca să vedeți lecția de viață!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.