S-a lansat Oneplus 6. Merită sau nu să-ți iei unul?

Nu aș vrea să alunec prea ușor în categoria celor care cred că dețin cel mai bun telefon din lume. Cred cu tărie, însă, că Oneplus 5T este cel mai bun smartphone pe care poți să-l iei la 500 de euro. Aici ai un review cinstit al Oneplus 5T, după 17 zile de utilizare. Și azi, după 4 luni, sunt chiar mai încântat pentru că trecerea timpului mi-a probat că e un telefon extraordinar.

Miercuri s-a lansat Oneplus 6. Nu știu cum să-i zic, fratele mai mare sau mai mic… Fratele mai deștept? Cred că fratele bun e mai ok.

Am să spun ce are diferit Oneplus 6 față de Oneplus 5T.   În principiu, nimic esențial. Display-ul este o idee mai mare, de 6,28 inch în loc de 6,01. Un procesor o idee mai rapid, pe spate are tot două camere foto, una de 16 și una de 20 mpx. Doar pixelii sunt o idee mai mari. Cu vreo 10 microni mai mari. Lentila e de la Sony. Are aceeași baterie de 3300 mAh (destul de ok; ține o zi întreagă de folosire relativ intensă). Noutatea încântătoare este că e rezistent la apă. Asta poate fi un avantaj, nu mai fugi de ploaie. Sau poți face liniștit poze la piscină. Nu ai voie, însă, să-l scapi în piscină. Asta înseamnă e ok să-l uzi, dar nu e deloc bine să-l scufuzi.

Ca design, este insesizabil mai gros și are spate din sticlă, față de aluminiul vopsit de la Oneplus 5T. S-ar putea ca acest lucru să-l facă mai puțin alunecos. Eu îmi folosesc Oneplus 5T-ul meu cu o husă subțire, transparentă și originală, nu din considerente de protecție ci ca să nu-l scap printre degete, atât de alunecos este.

Oneplus 6 este doar o idee mai scump decât Oneplus 5T, doar 519 euro pentru varianta 6GB RAM și 64 GB stocare. Asta mă face să cred că într-un viitor nu foarte îndepărtat Oneplus 5T se va ieftini. Cine l-ar mai lua dacă ar fi doar cu 19 euro mai ieftin decât Oneplus 6?!

Și ca să răspund și întrebării din titlu, dacă nu ai deja un Oneplus 5T, cumpără-ți un Oneplus 6! Nu ai cum să regreți intrând în lumea Oneplus. Ca posesor de Oneplus 5T nu găsesc suficiente motive ca să fac trecerea la ultimul model. Analizez ce se mai întâmplă peste un an, doi…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky