„Iubiri Urbane” – cu aparatul foto, la vânătoare de emoţii

Cel mai greu mi-a fost să aleg doar 10 poze. Nu pot să spun că sunt cele mai frumoase. Fiecare are o poveste, o magie, o viață ascunsă în culori… sau tonuri de alb și negru.

Mai ușor mi-a fost s-o conving pe Natalia Mândru, artistul fotograf care a inventat „Iubiri Urbane”, să vorbească despre proiectul care a strâns „fotografii vii despre oameni, emoţii, trăiri, relaţii.”Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (3)

„Sunt o persoană urbană şi de multe ori am avut senzaţia că trăiesc într-un ritm accelerat, lucrurile în jurul meu se desfăşoară cu o viteză ameţitoare. Oamenii sunt pe fugă şi uneori au impresia că nu au timp pentru lucruri simple, de bază, cum ar fi dragostea, frisoanele provocate de întâlnirile romantice, atingerile, sărutările, mangâierile, lacrimile şi zâmbetele, momentele intime.
Astfel, am pornit în căutarea cuplurilor îndrăgostite.” – îmi mărturiseşte Natalia despre proiectul foto „Iubiri Urbane”

Despre oamenii care au acceptat lentila indiscretă a aparatului foto, artista fotografiilor vii povesteşte: ” Gândirea lor liberă, dorinţa de a poza în ipostaze delicate, gingaşe, intime şi de a se deschide în faţa camerei contează foarte mult. Vreau să surprind momente extraordinare din viaţa cuplurilor care la prima vedere par foarte simple şi naturale.Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (1)

De fapt, sunt momente reale din viaţa lor. Mă regăsesc în imaginile mele şi vreau să transmit acelaşi lucru şi celor ce se lasă fotografiaţi. Prin astfel de imagini oamenii renasc, visează, se îndrăgostesc din nou.
Nu caut să fac cadre clasice şi frumoase. Fotografiez doar o părticică din relaţia cuplurilor. Caut acele cadre care îi ţin uniţi, îndrăgostiţi, care o să le creeze “fluturi în stomac” tot restul vieţii.”

Natalia Mîndru recunoaşte că nu este uşoară misiunea de a surprinde bucăţi din viaţa cuplurilor îndrăgostite, mai cu seamă că primul contact, face to face, are loc chiar în ziua şedinţei foto: „Cu siguranţă este mult mai greu să-ţi deschizi sufletul în faţa unui necunoscut, să-l laşi să intre în intimitatea ta pe care o va expune privirilor curioase, decât să faci o faptă nebunească sau să sari de la mare înălţime. Este greu, dar rezultatul merită tot efortul din lume.”

Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (5)Făuritoarea „Iubirilor Urbane” speră că după ce va termina periplul pe care l-a programat pentru Europa, să povestească întreaga experienţă, aşa cum se pricepe mai bine, în imagini prezentate într-o expoziţie foto:

„Timp de un an am fotografiat cupluri din România şi Moldova. Anul acesta voi călători prin Europa. Pe lista mea: Paris, Budapesta, Londra, Veneţia, Lisabona, Munchen, Berlin, Brusseles. Şi e doar un început.
Prin toamna-iarna sper să organizez o expoziţie cu toate poveştile mele de dragoste, apoi facem şi un efort de a publica primul volum al Iubirilor Urbane.
Sunt în căutarea sponsorizărilor, oricine vrea să contribuie la acest Proiect o poate face. Orice vis, poveste, nebunie… este posibilă. Eu cred în acest Proiect. Cred şi alţii – dovada fiind continuarea şi răspândirea Ideii mele.”

Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (2)  Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (4)  Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (6) Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (7) Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (8) Iubiri Urbane foto Natalia Mindru (9)

Găsiţi mai multe fotografii minunate, însufleţie de Natalia Mîndru, pe contul său de Instagram sau pe site-ul Photomicona.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.