Italienii s-au săturat de turiștii săraci

Tocmai am citit un articol pe G4media despre nemulțumirilor italienilor de lângă lacul Como. De fapt, e vorba de italienii care au hoteluri scumpe și restaurante de fițe. Sunt îngrijorați că mulțimea de turiști care nu au prea mult de cheltuit în zonă i-ar putea ține departe pe cei care ar vrea și ar putea să cheltuiască mii de euro pe o noapte de cazare sau o masă pe malul lacului. Cum ar veni, bogătanii s-ar putea să nu mai vină în Como deranjați că prea multă lume a început să-și permită să viziteze zona.

Dacă nu aveți chef să citiți articolul lung de pe G4 media, v-am făcut eu un scurt rezumat, de 30 de secunde, ca să pricepeți ideea:

Lacul Como, o destinație turistică populară din Italia, este sufocat de turiști și se confruntă cu probleme de aglomerație. Pe lângă cozi la restaurante, ambarcațiuni, și la autobuze turistice, traficul rutier dintre localitățile de pe malul lacului a devenit extrem de aglomerat, iar hotelurile sunt foarte aglomerate. Localnicii sunt îngrijorați de numărul mare de turiști și cer intervenția autorităților pentru a limita traficul greu și autocarele turistice. Hotelierii sunt de asemenea îngrijorați de afluxul excesiv de turiști care fac naveta „dus-întors în aceeași zi”, precum și de unitățile de cazare private, cum ar fi Airbnb, care pot afecta calitatea turismului și pot contribui la supraaglomerare. Un oficial susține că problema nu poate fi rezolvată prin limitarea numărului de turiști, ci prin creșterea calității serviciilor oferite.

De fapt, „creșterea calității serviciilor oferite” înseamnă prețuri mai mari, astfel încât să nu-și mai permită săracii să vină pe lacul Como și să strice peisajul bogătanilor.

Da, am fost și eu acum câțiva ani pe lacul Como. Turist sărac, cum ar veni. M-am cazat într-un orășel la vreo 20 de minute de Como, Fino Mornasco. Am dat 306 euro pe 6 nopți de cazare. Și-ar băga unghia în gât hotelierii din Como care pot cere și 1000 de euro pentru o noapte de cazare. Am legat vacanța pe Como și de un concert U2 în Milano, deci a meritat.

Un comentariu la „Italienii s-au săturat de turiștii săraci”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky