Instrument muzical modern din lemn și 2000 de bile (VIDEO)

Probabil că așa ar fi arătat un sintetizator audio din secolul XVIII. Dacă s-ar fi inventat. S-a inventat acum, sintetizatorul audio analog, construit din lemn şi… 2000 de bile din oţel.

Avem de a face cu un instrument mult mai complicat decât pare, deşi arătarea pare destul de încurcată. Nişte bile care sunt antrenate să cadă pe tot felul de clape, tobe şi corzi, astfel încât să se cânte o piesă modernă destul de complexă.

Martin Molin este un suedez în vârstă de 33 de ani şi este muzician în trupa numită Wintergatan. I-a luat doi ani să construiască hănănaia muzicală, numită de el „Maşina cu bile a Wintergatan”. Mda, putea să-i fi zis şi mai pretenţios de atât, dar după ce vedeţi ce este în stare să facă maşinăria asta sunt sigur că nici nu vă mai interesează cum se numeşte.

Maşina a cântat prima dată pe 29 februarie, iar clipul suit pe YouTube reuşise să strângă în doar 3 zile aproape 4 milioane de vizualizări. Ce să zic?! Jos cu pălăria!

În primul clip vedeţi cum cântă Maşina cu bile, iar în următoarele puteţi arunca un ochi să vedeţi cum s-a chinuit omul s-o construiască.

Dacă vrei să afli mai multe despre artist și mașinărie, poți accesa site-ul www.wintergatan.net

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.