Pericol de pușcărie! Accesarea contului de Facebook/e-mail al soțului este infracțiune

Cum poți să ajungi la pușcărie în doi pași și trei mișcări? Păi, ia de trage concluzia că dacă e soția ta, sau soțul tău, înseamnă că poți să intri în contul lui de email sau în contul bancar folosind un sistem de home banking.

Nici dacă soția/soțul ți-a dat o dată parola pentru email, nu înseamnă că ai acces când vrei tu. Se numește violarea secretului corespondenței și e infracțiune. Același lucru e valabil și dacă intri în contul ei/lui de Facebook.

În căsătorie, soțul nu renunță automat la drepturile pe care legea i le protejează și în situația în care nu e căsătorit, cum ar fi dreptul la respectarea secretului corespondenței. Așa cum subliniază instanța, dacă există probleme între soți și lipsă de încredere, acestea nu se rezolvă prin încălcarea legii și prin comiterea de fapte penale.

În fine, chiar dacă între soți se aplică regimul comunității de bunuri și banii sunt la comun, regimul acesta reglementat de lege nu se aplică în privința contului bancar al fiecăruia (care e propriu) și cu privire la accesul la contul bancar.

Citește toată tărășenia, explicată pe avocatnet.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.