În fiecare zi, cinci români nu mai ajung acasă

Statisticile morții. INS arată că numărul accidentelor cu victime a crescut în 2017, comparativ cu anul precedent. Pentru că nu avem străzi și asta-i obligă pe șoferi să meargă cu viteză, să nu se asigure, sau să se suie beți la volan. Nu-i așa?

Între timp, să băgam la cap, că numai anul trecut, în România au fost aproape 2000 de înmormântări din cauza accidentelor în trafic. Familia ta a scăpat?! Gândește-te că e o minune. În fiecare zi, cinci români mor în accidente de circulație. Asta arată cifrele statistice pentru anul trecut.

Față de anul 2016, numărul accidentelor de circulație rutieră cauzatoare de vătămări corporale a crescut cu 1,2%, cel al persoanelor rănite cu 1,6%, iar cel al persoanelor accidentate mortal a crescut cu 2%. (sursa: hotnews.ro)

Interesant este că majoritatea accidentelor s-au produs ziua și pe șosea uscată. Cele mai multe accidente s-au produs în regiunea de N-E a țării, iar cele mai puține în vestul României.

Poate că de vina sunt drumurile, poate că educația… cert este că aceste cifre arată că românii mai au mult până să învețe să fie responsabili pe drumurile patriei.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.