În București am băut cea mai scumpă cafea din lume

Am pus titlul acesta doar ca să vă scot din amorțeală și ca să fiți curioși să citiți postarea mea. Care nu este despre prețuri, ci despre o experiență sublimă cu cafea și celebrul cafegiu al României contemporane, Gheorghe Florescu.

L-am cunoscut pe Gheorghe Florescu acum vreo câțiva ani, prin intermediul cărții sale publicată la Editura Humanitas „Confesiunile unui cafegiu„. Un personaj cu adevărat de poveste, Gheorghe Florescu este, în prezent, cel mai mare cafegiu al României, în magazinele sale găsindu-se cele mai bune cafele din lume.

Eu l-am găsit, în carne și oase, pe Gheorghe Florescu, în micuța prăvălie din str. Radu Cristian nr. 6, în apropiere de Piața Roseti, București. M-a întrebat ce vreau și i-am spus că nu știu. Venisem să simt și să trăiesc o poveste. Am avut ocazia, astfel, să gust două dintre cele mai celebre cafele din lume.

Kopi Luvak, despre care se vorbește că ar fi cea mai scumpă și exclusivistă cafea din lume mi s-a arătat a fi o cafea tare, dar care îți impresionează gustul cu o serie de arome subtile, greu de explicat în cuvinte. 25 de lei am dat pe o ceașcă de cafea Kopi Luvak. Nu mi s-a părut prea mult pentru o astfel de cafea. Sunt cluburi care cer atât pe o cafea de duzină. Kopi Luvak e acea cafea obținută din boabele mâncate de zibeta indoneziană, un fel de pisică sălbatică vegetariană.

Sfânta Elena este o altă cafea de poveste, provenită dintr-o zonă ferită de poluare. Un gust catifelat, cu poveste de caramel și adieri de citrice. Un alt gust complex greu de exprimat convențional.

Dacă tot am fost aici, hai să vă dau câteva prețuri de cafea în magazinele delicateseflorescu.ro

  • Kopi Luvak – 140 lei/100 gr.
  • Sfânta Elena – 125 lei/100 gr.
  • Jamaica Blue Mountain – 79 lei/100 gr.
  • Panama Esmeralda Geisha – 82 lei/100 gr.
  • Carabelaian Divin – 33 lei/100 gr.
  • Carabelaian Matinal – 7,3 lei/100 gr.

După ce ți-ai făcut pachețelul pentru acasă, poți să savurezi, așa cum am făcut și eu, o ceașcă de cafea pe terasa micuță și familiară, fără fasoane. În funcție de tip și aromă, o ceașcă de cafea poate costa între 6 lei și 25 de lei.

Maestrul cafegiu Gheorghe Florescu mi-a promis un interviu, din care sper să vă împărtășesc mai multe din povestea de succes care a dat cea mai bună cafea din România. De data aceasta nu am ratat ocazia de a face o poză, alături de soția mea, cu cel mai celebru cafegiu al României.

2 comentarii la „În București am băut cea mai scumpă cafea din lume”

  1. Uau, multumim pentru documentarea in ceea ce priveste pretul pe suta de grame la aceste cafele.
    Desi ma bate de mult timp gandul sa merg un pic in recunoastere, tot apare cate ceva, si abandonez.
    Nu stiam nimic despre nenea acesta si despre afacerea lui delicioasa pana acum un an. Luasem un taxi spre casa, era tarziu si eram nervoasa ca iar statusem pana la 21:00 la serviciu.
    Nu stiu cum am ajuns sa barfesc cafelele fara gust, insa dupa aceea dl.taximetrist mi-a povestit tot drumul de cat timp, si cat de mult se bucura el si ai lui de pravaliile Florescu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky