Iată care este, de fapt, secretul succesului!

Atenție, aceasta nu este o postare motivațională!
Acum, că am exclus această posibilitate, hai să vedem care ar fi, totuși, secretul succesului. A fost descoperit de mult timp, dar lumea încă orbecăie să-l caute acolo unde nu e.

Sofocle, înțeleptul grec care s-a născut prin anii 400 înainte de Hristos a zis-o la vremea lui: “Succesul depinde de efort.” Au trecut peste 2000 de ani și majoritatea oamenilor continuă să nu ia în seamă acest secret.

Luăm o scurtă pauză pentru ca trei sferturi dintre cititori să părăsească această postare și să se ducă să citească chestii drăguțe despre pisici.

„Nu poți avea un vis de un milion de dolari cu o etică a muncii cu salariul minim.”

Bun, că am rămas între noi, hai să vedem care e treaba asta cu succesul și cu efortul! Treaba e că sunt strict legate unul de altul. Fără efort, nu există succes. E simplu, dar nu și ușor. Asta sperie, de fapt. Un autor, Stephen C. Hogan a zis o chestie care mie mi-a plăcut tare mult: „Nu poți avea un vis de un milion de dolari cu o etică a muncii cu salariul minim.”

Dar, chiar nu există succes fără efort?! Răspunsul: Nu. Se pare că aceasta este modelul după care funcționează lucrurile, mai mult decât atât, se pare că este deja un principiu fizic, ca să fac un pic pe deșteptul.

Un copil nu se naște fără efort, el moare dacă mama lui stă relaxată. La rândul lui, copilul mic nu va învăța să meargă în picioare fără efort.

De efort este nevoie pentru însușirea unor informații teoretice pentru a trece prin diferite etape școlare. De efort este nevoie pentru a convinge, mai târziu, un partener să ți se alăture în formarea unei familii. Efortul depus de ambii parteneri ține relația fericită toată viața…

Efort trebuie să faci la locul de muncă. De multe e vorba de efort fizic, alteori e vorba de efort intelectual sau de ambele. Dar fără efort nu există salariu.

„Efortul este extrem de subestimat.”

Să ne întoarcem la realități anatomice, fără efort nu există oxigenare corectă a organismului, nu există funcționare normală a corpului uman și apar diferite boli și alte disfuncționalități. De aia ziceam mai sus că efortul este deja un principiu fizic care face lucrurile să funcționeze. Oricât am căuta un alt principiu care să facă să se miște lucrurile, la propriu sau la figurat, nu se poate fără efort.

Un expert în comunicare online, Gary Vaynerchuk pe numele lui, a zis-o: „Efortul este extrem de subestimat.” Corect. Toată lumea vrea să aibă succes și se chinuie să-l caute de multe ori în cărțile motivaționale. Nu e greșit să citești cărți despre succes, dar nu trebuie să scapi din vedere că „Toate așa-numitele „secrete ale succesului” nu vor funcționa decât dacă o faci.” (Jaymin Shah)

Efortul ne ajută să transformăm gândurile în fapte, la fel cum acțiunea este calea prin care transformăm informațiile pe care le avem în realității palpabile, măsurabile.

Să stai în zona de confort, poate să fie cumva relaxant, dar niciodată asta nu te va face câștigător. O să-mi dați exemple de oameni care par să facă lucrurile tare ușor și asta îmi aduce aminte de o chestie pe care a zis-o un speaker din ăsta însprațional care nu te ajută cu nimic mai mult decât te poți ajuta singur, Alexander Den Heijer îl cheamă. El a zis că “Este nevoie de mult efort pentru a face lucrurile fără efort.”

Am depus ceva efort să descompun o idee simplă și clară: Nu există nimic fără efort. Tot mai căutați secretul succesului?!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky