Google ieftinește spațiul de stocare. 8 lei pentru 100 GB e mult?

V-am povestit aici despre ce soluție gratuită am găsit ca să stochez zeci de mii de poze în siguranță. În momentul de față, Google ne oferă gratuit, prin serviciul Drive, 15 GB  de spațiu de stocare unde putem depozita în siguranță cam orice fel de conținut digital: poze, filmulețe, arhive, documente diverse. Eu am 17 GB pentru stocare, după ce am primit cadou de la Google încă 2GB. V-am povestit aici de ce.

Google se pregătește să lanseze în curând (data exactă nu a fost anunțată) un serviciu de stocare la prețuri mai mult decât convenabil, cel puțin față de prețurile actuale. În momentul de față, prin intermediul Google Drive, poți cumpăra spațiu de stocare suplimentar la următoarele prețuri: 10 GB – 9,99 lei/lună, 1TB – 49,99 lei/lună, 2TB – 99,99 lei/lună, 10 TB – 499,99 lei/lună și 20 GB – 999,99 lei/lună. Se aplică o reducere de 17% în cazul în care faceți plată în avans, pe un an.

Ziceam că se pregătește un nou serviciu, numit Google One, care va veni cu prețuri mai mici. Planurile Google One încep de la 100 GB la prețul de 1,99 USD, 200 GB la prețul de 2,99 USD și 2 TB la prețul de 9,99 USD, iar planurile care conțin peste 2 TB rămân la același preț. (Planurile existente pentru spațiu de stocare de 1 TB în Drive vor beneficia de upgrade la 2 TB fără costuri suplimentare.)

Sincer să fiu, cei 17 GB îmi ajung deocamdată, iar dacă nu aș putea apela la un al doilea cont de Google pentru a beneficia de încă 15GB. Pentru uz casnic este suficient. Dar ca soluție pentru o firmă mică cred că se găsesc răspunsuri ok la prețuri acceptabile.

Dacă te interesează să devii client Google One, atunci înscrie-te aici cu adresa ta de email pentru a fi anunțat când se lansează serviciul.

În cazul în care sunteți adepții stocării offline, aveti aici o lista cu harduri externe de 1TB (adica 1000 GB), cu preturi foarte bune de 200 si ceva de lei. LINK  Harduri externe.

Un comentariu la „Google ieftinește spațiul de stocare. 8 lei pentru 100 GB e mult?”

  1. Daca nu tanjesti dupa viteze colosale si nu urci zeci sau sute de GB constant atunci e posibil ca ce ofera Google sa fie scump. Hubic (OVH) da 10 TB la 50 de euro pe an, dar e lent ca moartea. Amazon da 1 TB la vreo 65 de euro pe an, dar e probabil cel mai rapid dintre tot ce am probat pana acum.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.