Gara Regală din Sinaia și trenulețele copilăriei

Îmi aduc aminte că aveam vreo 6 ani când mama mi-a adus un trenuleț care mergea pe o șină circulară. Locomotiva era neagră, avea roți albe și funcționa cu două baterii rotunde, mijlocii de mărime, care intrau în pântecul din plastic al jucăriei.

Cred că a fost super-jucăria copilăriei mele. Mai vedem prin filme tot felul de trenulețe care se plimbau pe machete care imitau, la scară, peisaje de munte, tuneluri , ori gări în miniatură. Astea erau de vis. Nu aveam unde să văd așa ceva, ce să mai vorbesc despre a avea…

La sfârșit de februarie am avut ocazia să mă întâlnesc cu visul din copilărie. Chiar în Gara Sinaia, după clădirea feroviară, este o clădire, prima gară regală, care adăpostește Expoziția de Trenulețe Sinaia.

Adulții trebuie să plătească 10 lei pentru un bilet, copiii 7 lei, iar grupurile scot fin buzunar 5 lei/persoană. Nu există taxă foto, așa că puteți să fotografiați și să filmați în voie. Și chiar aveți ce.

Mai multe machete cu tot felul de peisaje, realizate în detaliu, m-au lăsat mut de uimire. Îmi fugeau ochii când la amănuntele realizate la nivel de milimetru, de pe planșe, când la trenulețele care se plimbau pe șinele metalice.

M-a impresionat dăruirea celor care pun suflet pentru existența acestui punct de atracție din Sinaia. Am cunoscut-o pe doamna Liliana Savu, care mi-a mărturisit că se simte extrem de norocoasă că lucrează aici, pentru că vede, zilnic, oameni zâmbitori. Și cum să nu zâmbești când toată copilăria îți trece prin fața ochilor?!

Când ai drum prin Sinaia, nu uita să treci și pe la Gara Regală, să vezi Expoziția de trenulețe. E deschis în fiecare zi, de la ora 10 până la ora 18.

După poze, la final, aveți și două filmulețe scurte.

Și două filmulețe…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky