Fotografia făcută cu 16.250 de telefoane iPhone

Știm cu toții pasiunea chinezilor pentru fotografie. Cred că asiaticii sunt turiștii dotați cu cele mai multe aparate de fotografiat. Am descoperit însă că tot chinezii au realizat și cele mai mari fotografii. Adică ce ai zice de o fotografie de 195 miliarde de pixeli?! Chinezii au făcut deja asta.

Ca idee, un iphone XR face fotografii de 12 megapixeli. Adică 12 milioane de pixeli. Dacă am face cu telefoane Iphone poza asta, atunci ne-ar trebui vreo 16.250 de aparate. De aici și titlul acestei postări.

Da, chinezii nu au folosit telefoane pentru a face această poză uriașă. Dar să știți că poza, făcută dintr-un turn înalt de 230 m, în Shanghai, este realizată din mai multe fotografii alipite cu ajutorul unui program de computer. Toată nebunia a durat vreo două luni.

Urmează link-ul (aici) și delectează-te cu cea mai mare poză făcută în Asia. Scrolează pe fotografie (dacă ești pe desktop) sau apropie și depărtează pe touch-ul telefonului mobil și vei fi uimit de cât de mare este rezoluția fotografiei.

Pe www.bigpixel.cn vei găsi mai multe fotografii la rezoluții uriașe. Impresionant!

Un comentariu la „Fotografia făcută cu 16.250 de telefoane iPhone”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky