Filme & documentare fără reclame și fără viruși la doar 1 leu și 10 bani

De multă vreme mi-am spus că aș da 20 de euro/lună ca să am acces la filme, documentare și programe decente. Mă refer la acces neîngrădit online, pentru că, din punctul meu de vedere, vremea televiziunii care te ține legat de un program a cam apus. Degeaba e filmul meu preferat la ora 20, dacă la ora aia trebuie să fiu la sală. În zadar difuzează televiziunea X înregistrarea concertului Coldplay, dacă la ora aia terbuie să fiu la muncă. De aceea cred în programele online, pe care să le accesezi când vrei și când poți.

Netflix a venit de mai multă vreme în România. De pe 23 mai este și în limba română. Este încă destul de departe de ceea ce aș vrea eu de la un furnizor de programe online, dar cred că este cea mai bună alternativă a momentului. Acces la filme, seriale, documentare, desene animate la prețuri de la 35 de lei… mi se pare destul de ok.

De exemplu, pe mine m-a convins să mă abonez la Netflix faptul că pe 30 Mai începe seria a 5-a din serialul House of Cards. M-am săturat de tot felul de site-uri dubioase, iar să dai 1 leu și 10 bani pentru o zi de acces nelimitat la seriale, filme și documentare… nu mi se pare deloc prea mult. Și încă ceva, prima lună de abonament este gratuită. Dacă nu ești mulțumit de calitatea și structura programelor poți renunța în maxim o lună, fără să plătești nimic.

Eu am downloadat aplicația Netflix de pe Google Play, tranzacția prin care urmează să plătesc 35 de lei (cel mai ieftin tip de abonament) este înregistrată, urmând ca în a 31-a zi cardul meu să fie debitat cu această sumă în situația în care nu am renunțat la abonament. Deci, o lună de probă.

Hai să o lămurim cu tipul de abonament NETFLIX!

Există trei tipuri de abonament Netflix: Minim, Standard și Premium. Pe oricare dintre ele puteți viziona programele Netflix, de pe telefon, tabletă, laptop, desktop computer, smart TV. Eu, de exemplu, mi-am instalat aplicația pe telefon și proiectez conținutul pe televizor prin intermediul Chromecast. Funcționează perfect. Nu trebuie să vă îngrijoreze dacă în primele secunde vi se pare că imaginea este redată la rezoluție proastă. În vreo 40 de secunde imaginea devine clară, de bună calitate. Tot prin intermediul Chromecast pot proiecta imaginea de pe desktop atunci când sunt logat în contul Netflix.

Care e diferența între Minim, Standard și Premium? Se vede clar în imaginea următoare.

Este bine de știut că unele filme nu sunt disponibile în format HD sau Ultra HD, așa că uneori diferența de abonament nu se vede și în calitatea imaginii furnizate. Aveți, în schimb, avantaj la numărul de device-uri conectat. Tu te poți uita, în camera de zi, la House of Cards, soția poate urmări Fetele Gilmore în dormitor, iar copilul se uită la desene animate în camera lui. E o treabă…

Mi se pare foarte tare că poți downloada majoritatea filmelor, urmând să le poți viziona artunci când călătorești și nu ai o legătură la internet. Nu am verificat, dar probabil că filmul downloadat nu poate fi urmărit decât din contul tău de netflix. Altfel… pirateria e în floare.

Uite d’aia mi-am instalat eu Netflix!

3 comentarii la „Filme & documentare fără reclame și fără viruși la doar 1 leu și 10 bani”

  1. Multumesc. Foarte interesant. Cred ca de trei ori am luat virusi de pe net din cauza siteurilor de filme. Nu e nici asa scump si daca are tot felul de seriale eu chiar prefer sa dau un ban si sa stau linistita.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky