Fii încrezător în viitor, dar vezi că trecutul te urmărește!

Am urmărit cu un amestec ciudat de sentimente momentul în care polițiștii au venit după Ion Ficior, să-l ducă la închisoare. Bărbatul are 89 de ani și tocmai a fost condamnat la închisoare, fiind acuzat că s-ar face vinovat de moartea a 103 oameni, pe vremea când acesta era director al unei închisori.

Stirea de pe ProTV zice așa: Judecatorii Instantei Supreme l-au gasit vinovat de infractiuni contra umanitatii. Colonelul Ficior trebuie sa le dea si 310 mii de euro daune morale unora dintre supravietuitorii atrocitatilor petrecute in urma cu 6 decenii.
Ion Ficior, fostul comandant al inchisorii Periprava, este vinovat de moartea a 103 detinuti politici. Tortionarul care va implini saptamana viitoare 89 de ani ar trebui sa petreaca alti 20 dupa gratii.
Ficior este al doilea tortionar roman care ajunge in inchisoare dupa Alexandru Visinescu. Spre desosebire de fostul comandant al inchisorii de la Ramnicu Sarat, colonelul Ficior a refuzat sa participe la tot procesul. Inca de cand a fost trimis in judecata a aratat ca nu isi reproseaza nimic.

Probabil că a crezut că a scăpat. Zice că nu are ce să-și reproșeze, motiv pentru care nu cred că a fost bântuit de păreri de rău. A mers mai departe prin viață, uitând sau nepăsându-i pur și simplu de cei care au fost supuși unui regim de detenție ucigaș sub conducerea sa. Va muri în pușcărie, probabil. Nu mai are nici o importanță pentru cei care au murit la Periprava cu gândul la copii, la mame, la soții. Dar pentru ideea de dreptate, fie ea și târzie, poate că este important.

Probabil că necredincioșii sunt cei mai mari adepți ai Judecății de Apoi. Le convine. Dar iată că uneori Judecata de Apoi nu înseamnă, neapărat, pe așa-zisa cealaltă lume. Ai grijă ce faci pentru că nu știi niciodată de unde iese trecutul ca să-ți ceară nota de plată! Și s-ar putea să te coste mai mult decât ce ai agonisit o viață întreagă. Și nu la bani mă refer.

Video cu momentul plecării la pușcărie

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.