De ce este Facebook doar un scuipat de pe bloc

Facebook este un fel de scuipat de pe bloc. Niciodată nu știi care e rezultatul. Am căutat postări din aprilie 2014. Facebook se încăpățânează să nu mi le arate. Deși știu că ele există. Una din ele îmi este arătată în secțiunea amintiri. Altfel, sub nici o formă nu pot să acceseze conținutul din aprilie 2014. Martie e ok, mai este ok, aprilie nu îmi încarcă. Pentru că… așa.

Treaba era clară, oricum. Dacă aveți conținut important, nu-l puneți pe Facebook. Pentru asta sunt arhivele personale, pe Google Drive – de exemplu, sau blog cu hosting plătit.

Ca să nu plângeți, apoi, după informații, poze etc.

Sunt o grămadă de motive pentru care Facebook este o aplicație inutilă.

Facebook, pierdere de timp

Facebook este pierdere de timp. Nu trebuie să vă spun eu cât timp vă mănâncă Facebook. Intri, zici tu, doar puțin să vezi pozele din concediu ale colegei și ajungi să citești despre tunelurile dacice de sub Bucegi, sau cum poate fi distrus cancerul cu miere de Himalaya și praf din corn de rinocerb.

În loc să faci ceva util, să citești ceva relaxant sau folositor, tu pierzi timpul cu oameni pe care nu-i cunoști, dar vrei să-i convingi că Liviu Dragnea nu s-a sacrificat pentru țară sau că Pământul nu este plat. Îți dai seama cu ce tembeli pierzi tu timpul?! Iar miza este… nimic. Sau să-ți fiarbă creierul de nervi. În loc să faci orice pentru tine.

Like-uri și invidie la ficat

Nu mai vorbesc de capcana like-urilor, care în primă fază te fac să-ți crească stima de sine apoi te deprimi când vezi că tu te-ai strofocat să faci nu știu ce poză sau să debitezi nu știu ce truism, iar pe „prietenii” tăi de pe Facebook îi doare la bască. Că tot vorbesc de deprimarea pe Facebook, să vezi ce mișto e când vezi poze cu fostul fericit cu gagica lui mai frumoasă ca tine.

Ce-ți mai face Facebook?! Te face să te îndoiești că ai fi un om suficient de inteligent sau muncitor. Vezi în lista ta tipi care scriu tot felul de analize sociale/politice pe Facebook și ăștia primesc o grămadă de like-uri și de comentarii. Și tu te gândești că ești un prost care n-a mai citit o carte de zece ani. Bine,  n-ar fi rău, totuși, să mai citești și alte chestii decât statusuri pe Facebook.

O să vezi, pe Facebook, că unul și-a luat un Apple MacBook Pro, și o să-ți vină să plângi când o să vezi că unul din ăla costă 2500 de euro. E mișto Facebook-ul, daaaa… Când o să o vezi și pe proasta aia care a fost în clasă cu tine, de râdea toată școala cât de tută era… Și acum  vezi că aia are un salon de înfrumusețare cu 10 angajate și Porsche Taycan la scară. Tuta aia?! Pricepi cât de mult te ajută Facebook ăsta ca tu să-ți pierzi vremea făcându-ți draci și un milion de complexe de inferioritate?!

Șterge-ți contul! Sau fă-ți program jură-te că nu vei intra mai mult de 10 minute, doar ca să vezi ce am mai scris eu. Uite aici și pagina: https://www.facebook.com/efoartebine.ro/

3 comentarii la „De ce este Facebook doar un scuipat de pe bloc”

 1. Daca folosesti Feisbucul ca sa socializezi, DA – ajungi sa fii dependent de el si e o pierdere de timp. Dar daca il folosesti ca sa vinzi, sau sa-ti faci un brand, deja e o alta discutie. Adica daca faci bani pe site-urile de socializare trebuie sa le vezi ca pe platforme de promovare. Iar pentru asta ai nevoie de astia care stau si pierd vremea pe ele.

  Cateodata mai vad si stiri pe FB, doar ca apoi trebuie sa caut surse credibile, dar asta e viata, sa vedem daca dispare asa cum a disparut Yahoo si al sau messenger – dar ca sa dispara ar trebui sa-i ia altceva locul.

  Răspunde
 2. Cea mai eficienta metoda de a scapa de Facebook este sa iti stergi contul de tot si sa iti las doar messenger in caz ca vrei sa vorbesti cu prietenii, asa nu mai esti conectat la lumea virtuala dar inca poti pastra legatura cu anumite persoane.

  Răspunde
 3. fb e ca orice alt bun – doza face diferența. De fapt, chiar algoritmii sunt făcuți în așa mod cât să te „țină” mai mult online. O fi rău? O fi bine? Fiecare decide pentru sine, dacă are spiritul de observație necesar. În altă ordine de idei, fb e de evitat datorită cantității „uriașe” de date pe care le colectează prin intermediul partenerilor.
  Cumva cu toții știm că avem bula noastră pe fb, dar asta e și ceea ce te ține „prezent”, poate poate scapi ceva informații fără de care puteai să-ți vezi liniștit de viață, de altfel.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.