Eurosport mi-a arătat că trăim într-o țară de săraci

Tenis. Roland Garros. Simona Halep are meci cu Alison Riske. Dau pe Eurosport, să văd meciul. Din cele două canale Eurosport nici unul nu dădea meciul în care evolua numărul 1 mondial. Pe un canal era Petra Kvitova cu Lara Arruabarrena. Pe celălalt jucau Viktória Kužmová și Elina Svitolina.

După care mă lămurește o colegă. “Vezi că s-ar putea ca meciul cu Simona Halep să fie difuzat pe Eurosport SD!” Am verificat, eu mă uitam la variantele HD ale Eurosport. Nu credeam că se difuzează programe diferite, pe SD și HD. Așa era. Numărul 1 mondial era arătat lumii la calitate SD. Nu merita HD.

După stupoare a venit revelația. Am priceput. HD este pentru țările dezvoltate, iar Eurosport știe pentru cine emite. A oferit HD pentru meciurile Petra Kvitova vs Lara Arruabarrena (Cehia – Spania) și Viktória Kužmová cu Elina Svitolina (Slovacia – Ucraina). Țări mai mari ori mai dezvoltate decât România. Cu mai mulți fani în fața televizoarelor. Cu mai mulți bani din publicitate.

Care să fie altă explicația, dacă nu e valabil ce am spus eu? De ce să dai la calitate SD un meci în care joacă nr. 1 mondial?!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.