Eu am coronavirus de vreo 10 ani

Am citit, la Vlad Petreanu, un articol interesant despre ce trebuie să faci dacă ai pe cineva bolnav de COVID-19 în familie, care sunt fazele bolii, simptome ș.a.m.d. Interesant este că informațiile vin de la un medic infecționist, adică de la cineva care știe, nu de la careva de pe Facebook…

Mă uitam pe lista cu simptome și eu realizez eu am coronavirus de vreo 10 ani. Adică  e tare greu să-ți dai seama cum e cu COVID-ul ăsta, în ciuda indicațiilor:

1. La mine, orice viroză maidaneză se lasă, obligatoriu, cu dureri în gât. Ba chiar acum 2 ani am avut și niste episoade de tuse de dacă le aveam acum îmi făceam de o plimbare cu izoleta. Asta cu mucii, pardon – rinoreea, nu există guturai fără. Cel puțin la mine…

2. Deranjamente intestinale și grețuri?! Păi, să am pardon! Cu sindromul meu de colon iritabil și problemele mele cu fierea ar fi anormal să nu pățesc d’astea.

Deci, la simptomele astea, ori mă înspăimânt la orice semn, banal până acum, și sun la Ambulanță ori stau linștit ca până acum. Mda… stau liniștit, dar dacă e COVID?! Înseamnă că trebuie să stau în dubii fie până ce trec simptomele, fie până trec la o fază mai gravă și atunci problema se clarifică?!

Chiar nu e rezonabil deloc coronavirusul ăsta. Ar fi putut avea și el niște simptome mai specifice.

6 comentarii la „Eu am coronavirus de vreo 10 ani”

 1. Eu în ultimele două luni le-am avut pe toate alea care-s trecute în manual, mai puțin temperatură mai mare de 38 și insuficiență respiratorie sau tuse seacă intensă.
  De fiecare dată când ies din casă tușesc și cel mai probabil e fiindcă am și uitat cum e să respiri aer curat.

  Răspunde
 2. Salut. Eu tot la Petreanu am auzit de tine. De fapt te-am gasit in blogroll. Legat de covid am patit si eu una. In nebunia aia cu masuratul temepraturii eu mi-am luat temperatura de curiozitate la serviciu cu o scula de masuram temperatura la motoare: cand am vazut ce valoare indica, am crezut ca am direct covid-22. Sarisem deja vreo 3 update-uri. :). Pana la urma s-a dovedit ca … eram normal.

  PS. A doua zi „am scapat” din mana scula si am cerut alta.

  Răspunde
 3. Eu anul acesta am avut un tip de raceala pe care nu am avut-o de cand ma stiu eu. Am fost afectat fara sa ma expun frigului sau altor cauze de raceli simple. Raceala a durat aproximativ 2 saptamani din care o singura noaptea nu am putut dormi deloc din cauza ca nu puteam respira, tusi sau inghite.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.