Eşti adult cu adevărat dacă accepţi aceste 21 de adevăruri

Când vine vorba să-ţi imaginezi tot felul de lucruri, vei descoperi că realitatea este un regizor mai bun. De aceea ştii că se spune “viaţa bate filmul”.
Sunt momente dure care odată depăşite te ajută să descoperi o viaţă mai bună. Există lecţii de viaţă care se înghit mai greu decât cele mai amare pastile, dar important este să ieşi vindecat din aceste experienţe. Hai să vedem despre ce vorba!

1. Viaţa e grea. Ia-ţi o cască. De protecţie.

Relaţii care se destramă, oameni idioţi… nu poţi să obţii mereu ceea ce vrei. La un moment dat, în viaţa asta, mai trebuie să stai afară, în ploaie, fără umbrelă. Accepă că viaţa nu este întotdeauna uşoară, dar reţine că “ceea ce nu te omoară te face mai puternic”, iar lucrurile pe care le obţii mai greu vor fi apreciate mai mult.

2. Dacă vrei să joci tare, atunci trebuie să tragi tare

Dacă întâlneşti o situaţie de compromis, atunci tocmai ai ceva de rezolvat. Dacă există un premiu, atunci merită să te bagi. Despre orice ar fi vorba…

3. Dacă ai scrântit-o, e responsabilitatea ta să o rezolvi

Nu mai eşti copil, şi nimeni nu merge în spatele tău, cu o mătură, ca să strângă mizeria pe care o laşi în urmă. Nici nu trebuie. Dacă faci o greşeală, e treaba ta să o repari. Atâta vreme cât eşti dispus să-ţi recunoşti greşelile şi accepţi consecinţele, atunci eşti pe drumul pe care poţi să faci o mulţime de lucruri cum trebuie.


4. Mai acordă şi prezumţia de nevinovăţie!

Unii oameni nu merită asta, corect. Dar nu poţi trăi numai cu neîncredere faţă de toată lumea. E adevărat şi că sunt oameni care parcă te dezamăgesc cu atât mai mult cu câtă încredere le-ai acordat. Dar cel mai bun lucru este să nu judeci oamenii ci să judeci fiecare motiv pentru care oamenii sunt ce sunt. Vei învăţa, cu siguranţă, multe lucruri despre oameni, şi sunt convins că mulţime de chestii importante despre tine.

5. Ai controlul vieţii tale

Înfricoşător sau relaxant? Controlul exercitat asupra vieţii tale poate fi, în acelaşi timp, şi eliberator dar şi extrem de terifiant. Faci ce vrei, dar eşti păpuşarul propriului joc… Aşa că fă ceva bine, de care să poţi fii mândru.

6. Să faci compromisuri e bine. Să te compromiţi, NU.

Există o linie subţire între schimbarea din mintea ta şi schimbarea a cine eşti. Acţionează cu prudenţă şi nu-ţi abandona convingerile cele mai puternice, chiar dacă ai impresia că asta ţi-ar face viaţa mai uşoară în acel moment.

7. Succesul nu există

Este doar o chestie de percepţie. Tu şi numai tu poţi determina ce înseamnă cu adevărat succes. Noţiunea diferă de la o persoană la alta. Pentru unii oameni, succesul ar putea însemna să se poată da jos din pat, în timp ce pentru alţii, succesul ar însemna să se arunce cu paraşuta.

8. Unii oameni sunt mari nemernici

Şi nu puteţi face nimic să-i schimbaţi, oricât aţi încerca. Vestea bună este că lumea este plină, de asemenea, de oameni uimitori, în cel mai bun sens. Aşa că… alege ce e bun şi uită de idioţi.

9. Şcoala nu predă tot ce trebuie să ştii

Şcoala este importantă pentru multe motive logice: obţii o diplomă, îţi lărgeşte orizontul de cunoaştere, înveţi să faci o ecuaţie de gradul II… 😛 Totuşi, şcoala este doar partea vizibilă a icebergului. Nu cădea în păcatul să crezi că dacă ai terminat o facultate, să zicem, ştii tot ce-ţi trebuie în viaţa. Păstrează-ţi mintea deschisă să înveţi o grămadă de lucruri! Şi, mai ales, fii pregătit să înveţi de la persoane care nu sunt neapărat cadre didactice!

10. Dragostea nu este doar un sentiment. Este o alegere.

Hai să… Este uşor să te îndrăgosteşti. Dar e ceva mai greu să rămâi acolo unde te-a lovit Cupidon. Dragostea ar trebui să fie şi o alegere, pe care să o faci sau să nu o faci. E o aiureală să o spui pe aia cu inima care nu ţine cont de raţiune. Draci… Inima pompează sânge. Dă-i motive să nu pompeze degeaba. Gândeşte că nu are rost să investeşti într-o relaţie fără viitor. Nimic. Nici bani, nici suflet. Nu confunda pasiunea de-o noapte/zi cu dragostea!

11. Banii nu rezolvă problemele tale

Banii nu-s bacheta magică. Da, banii te ajută în probleme imediate de genul plătit factura la telefon, ori la Gaze… Dar nu poţi cumpăra nimic din ceea ce contează cu adevărat. Majoritatea problemelor importante nu ţine de bani. Hai, că o ştiai pe asta… Am consumat literele degeaba.

12. Tu nu eşti centrul universului

Problemele tale sunt reale, dar nu-s singurele probleme din lume. Fiecare om trăieşte în propria lume, dar este esenţial să înţeleagă şi să recunoască celelalte “lumi”. Lucrurile par diferite din perspective diferite. Pricepe asta!

13. Lucrurile sunt rareori atât de “mişto” pe cât par

Indiferent ce povestesc oamenii despre ei, de prea puţine ori se întâmplă să fie aşa “super” pe cât vor să o arate. Uneori trebuie să treci prin buruieni ca să poţi ajunge la pomul cu roade. Ideea este să abordezi noi experienţe cu aşteptările unui realist, dar cu speranţele unui idealist.

14. Nu poţi face pe toată lumea fericită

Nici măcar nu ar trebui să încerci. E cam aiurea să rogi pe cineva să fie fericit, în timp ce tu uiţi că trebuie să te concentrezi pe fericirea ta. Fii bun, fii atent, dar realizează că nu trebuie că toată lumea să fie încântată de ce spui, ce faci sau cine eşti! Şi asta e ok.

15. Gelozia e pierdere de timp

Cineva va avea mereu ceva ce tu îţi doreşti şi tu vei avea ceva ce cineva îşi doreşte. Vezi ideea aici? Găina vecinului e curcă, sau ce…? Hai să nu o luăm razna. Dacă cineva va putea sări gardul, o va face. Nu ţine de tine. De tine ţine doar să nu o iei razna.

16. Schimbarea e bună. Uneori

Orice schimbare nu este neapărat rea, dar ar putea fi al naibii de grea la început. Pe de altă parte, schimbare de dragul schimbării… chiar nu are rost să faci.

17. Nu întinereşti

Mda… Nu întinereşti, şi lista ta cu lucruri de făcut într-o viaţă nu se scurtează. Treci la acţiune acum! Înainte să nu-ţi pară rău şi să nu mai poţi face nimic în legătură cu asta.

18. Uneori nu ai răspunsuri

Nu ştii întotdeauna dacă e ok să faci ceva. Nu poate să-ţi iasă mereu dar ai o mângâiere: nu eşti singurul care o dă în bară din când în când.

19. Puţine lucruri sunt mai bune ca SOMNUL

Nu fii erou. Nu poţi fi mereu ca la 20 de ani, când învăţai toată noaptea pentru un examen. Să pierzi nopţi, pentru orice motiv, îţi va face mai mult rău decât bine. Aşadar, la somn. Vei găsi lumea acolo unde ai lăsat-o şi când te vei trezi. Vei fi mai odihnit şi te vei bucura mai mult de tot ce este în jur.

20. Nu le poţi avea pe toate

Poţi să ai o mulţime. Poţi să ai lucruri uimitoare, poţi face aproape orice, dacă vrei. Dar nu poţi face totul. Nimeni nu poate. Deci, scopul măreţ de a avea totul şi de a face totul nu va face decât să-ţi ruineze viaţa şi plăcerea de a te bucura de o mulţime de lucruri.

21. Uită-te înapoi doar ca să vezi unde ai ajuns

Poate că eşti mai mult decât crezi. Când vei analiza lucrurile, la microscop, e posibil să vezi mai multe minusuri. Dar fă un pas înapoi, uită-te la imaginea de ansamblu, şi vezi tot ce ai realizat. Vezi de unde ai plecat şi unde ai ajuns. Asta îţi va da o perspectivă mai apropiată de adevăr.

 

Top 20 cele mai citite postări de pe acest blog

1. Eşti adult cu adevărat dacă accepţi aceste 21 de adevăruri
2. 36 fotografii cu locuri abandonate, care-ţi taie respiraţia
3. 20 de poze superbe cu peisaje de iarnă
4. Regele care are hemoroizi si mănâncă din conserve
5. O altă deltă a Dunării, lângă Călăraşi

6. 30 de moduri în care poţi purta o eşarfă
7. Top 10 cele mai celebre poduri din lume
8. Cum îți dai seama dacă o femeie te place… după mesaje
9. “Iubiri Urbane” – cu aparatul foto, la vânătoare de emoţii
10. Creveți Saganaki. Cum am adus Grecia în bucătăria mea

11. Pe bune? #1. Despre Facebook, vise, bikini și alte 17 curiozităţi
12. 29 de melodii pe care să le asculți în pat
13. Dansul cu 35 milioane de vizualizări pe YouTube
14. E altfel decât crezi… Top 10 cele mai băute beri din lume
15. Suflet de curvă

16. Ziua mondială a pisicii. 222 de mâţe cadou (Galerie Foto)
17. “Templul Ursitelor” locul unde se împlinesc rugăciunile
18. Minunea de lângă Sinaia. Pe Transbucegi, spre Lacul Bolboci
19. De ce le doare capul pe femei
20. Căsuţa din copac, acolo unde nu cauţi cazare, ci doar amintiri pentru o viaţă

Un comentariu la „Eşti adult cu adevărat dacă accepţi aceste 21 de adevăruri”

  1. Este superb!…..este extrem de adevarat! Totul….dar de ce sunt foarte putini cei care realizeazaasta? Ne trebuie atat de putin sa fim fericiti!Multumesc!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.