E ok să concediezi o profesoară pentru o fotografie topless?

Este o întreagă dezbatere zilele acestea. Este normal ca o profesoară să fie concediată, după ce elevii săi au descoperit o poză în care aceasta apare topless? Care sunt faptele? Se întâmplă în Statele Unite ale Americii. O profesoară de matematică, din Long Island, în vârstă de 25 de ani, a fost concediată, după ce în rândul elevilor săi a început să circule o fotografie realizată în urmă cu trei ani, în care cadrul didactic demis apărea topless.

Femeia, Lauren Miranda, a dat în judecată școala și cere 3 milioane de dolari despăgubiri morale și repunerea în funcție. Ea spune că fotografia a fost făcută în afara școlii, într-un cadru absolut privat, în prezența fostului prieten. Poza nu a fost adusă în școală de ea și atunci profesoara nu vede de ce trebuie concediată pentru o fotografie care nu are cuprinde nimic obscen sau imoral.

Serios, acum. Noi nu suntem americani, avem propriile valori morale, o cultură diferită, dar vi se pare ceva atât de neînregulă ca o femeie să aibă o viață privată, în afara orelor de curs?! Nu dansează la bară într-un club de noapte, n-a fost găsită drogată în șanțul din fața școlii, a făcut o poză în fața prietenului ei, într-un moment intim, care din păcate a fost făcut public de cineva fără discernământ. E normal ca viața cuiva să fie distrusă pentru că…ce?!

Eu sper ca profesoara să câștige procesul, dar mai ales ca oamenii să înțeleagă ce este cu adevărat moral și imoral în societate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.