Amuzant: Diferența dintre câini și pisici

Odată, un om stătea liniștit la masă, ospătându-se cu poftă din felurile pregătite. La picioare, s-a aşezat câinele său. Uitându-se în ochii omului, câinele îşi spunea:

“Dă Doamne să mănânce cu poftă stăpânul meu şi, după ce s-o sătura, să-mi dea şi mie o bucăţică!”

În acest timp, s-a apropiat şi pisica. Privindu-l pe om cum mănâncă şi gudurându-se pe lângă el, îşi spunea în sinea ei:

“Dă Doamne să orbească stăpânul meu, doar o clipă, să-i pot fura mâncarea!”

Câinele aştepta să primească tot ce omul s-ar fi îndurat să-i dea, cunoscând bunătatea stăpânului său. Pisica, însă, pândea orice moment să poată fura, lăcomia îndemnând-o să nu se mulţumească cu ceea ce ar fi primit.

sursa: crestinortodox.ro

Nu știu de unde vine aversiunea asta dintre câini și pisici. Sunt unii oameni care probabil au auzit legenda de mai sus, povestită de bunici, cum am auzit-o și eu în copilărie, și probabil că de aceea nu suportă pisicile.

Sincer să fiu, mie îmi plac mai mult pisicile, dar îndrăgesc foarte mult și cățelușii. De fapt, cred că îmi plac mai toate animăluțele…

În imaginile de mai jos avem de a face cu lucrarea unui artist rus, care a imortalizat prin grafica sa iscusită cam cum stă treaba între câini și pisici. În accepțiunea domniei sale, desigur. Noi ne amuzăm și iubim mai departe, deopotrivă, câinii și pisicile. 🙂

diferenta caini pisici (2) diferenta caini pisici (3) diferenta caini pisici (4) diferenta caini pisici (5) diferenta caini pisici (6)

Salut! Dacă ți-a plăcut, nu uita să te abonezi la sursa de postări interesante, dând LIKE paginii de Facebook a acestui blog, urmând link-ul: https://www.facebook.com/efoartebine.ro

sursa foto: boredpanda.com

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.