Deo Spray intim pentru femei și bărbați. Ce se face cu ăsta?!

Bântuiam pe net, mă uitam după niște cosmeticale pe care să le mai pun pe liste viitoare de cumpărături, poate de Black Friday, dacă vor fi reduceri importante la ce mă interesează pe mine. Și uite așa, am ajuns la zona de cosmetice pentru zona intimă. Știam că pentru igiena intimă este important să te speli la timp, că există anumite geluri delicate cu această zonă (pentru că săpunul obișnuit usucă etc.),  dar nu știam că există chiar spray-uri intime. Și pentru ea și pentru el.

Pe site-ul emag, unde am găsit minunile astea scrie: Spray-ul intim pentru femei este o combinatie complexa, unica, 100% naturala de uleiuri volatile, uleiuri presate la rece, si produse apicol.

Actiune:

  • odorizanta si aromatizanta
  • antibacteriana / antimicotica

Produsul confera armonie, igiena, placere si sanatate zonei intime feminine.

Proprietatile plantelor selectionate tin cont de profilul feminin, efectele terapeutice ale acestora fiind recunoscute (cuisoare, chimin negru, catina, galbenele, musetel, sunatoare, scortisoara, roinita, portocal, tamsie).

Pe langa acestea, propolisul extras in apa si mierea sunt ingredientele ce fac ca acest produs sa fie unic.

Spray-ul pentru bărbați face același lucru ca și cel pentru femei, numai că există o oarecare diferență la plantele din lista de ingrediente: cuisoare, chimin negru, catina, galbenele, scortisoara, roinita, ylang-ylang, tamaie, busuioc, salvie, lamaie. În rest, totul e la fel.

E bine sau nu să folosești un spray intim?

Am încercat să mă documentez mai mult în legătură cu modul în care se folosesc aceste spray-uri intime și nu am găsit mare lucru. Bănuiesc că se folosesc ca și deo spray-urile pentru sub braț. Se pulverizează pe zona respectivă pentru beneficiile promise: miros plăcut și efect antibacterian.

Pe site-ul sfatulmedicului.ro am găsit un articol scurt și la obiect despre cum se face corect igiena intimă feminină. De aici am aflat că în afară de gelul/loțiunea specială (cu ph adaptat, delicate, alea, alea…) nu prea ar trebui să folosești alte chestii. Mai ales, nu trebuie să folosești cosmeticale parfumate și/sau colorate. Nu știu dacă se referă numai la cele pe bază de ingrediente sintetice, dar în articolul ăla nu zice nimic de spray-uri pentru zona intimă.

Eu rămân la ideea că, atâta vreme cât suntem sănătoși, o igienă intimă bazată pe spălat corect ar trebui să fie suficient. Da, am zis corect, pentru că nu aveți idee câți oameni nu știu cum se întreține o igienă intimă corespunzătoare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky