Dejani: Sfânta lumină şi sfânta culoare

La vreo 20 de km de orașul Făgăraș, un drum întortocheat, prin pădure, te duce până la Mănăstirea DEJANI. Nu-s mare fan al închinării la ctitoriile oamenilor, dar aici bate un clopot turnat acum 700 de ani, mai exact în 1320. Nu se știe exact când a fost ridicată vechea mănăstire, se știe doar că în 1761 a fost pusă la pământ de generalul Bucow.

Pentru că în biserică era slujbă și n-am vrut să deranjez, m-am plimbat și am făcut poze prin curte şi în paraclis – un loc de închinăciune pictat cu scene biblice. M-a amuzat o pictură, la intrarea în biserică, care-i înfăţişa pe cei care ajung în iad: cine doarme în timpul liturghiei, satana, Iuda, călugării păcătoşi, comuniştii…

M-am jucat cu sfânta lumină şi cu sfânta culoare şi mi-a ieşit… asta.

Manastirea Dejani (1) Manastirea Dejani (2) Manastirea Dejani (4) Manastirea Dejani (5) Manastirea Dejani (6) Manastirea Dejani (8) Manastirea Dejani (9) Manastirea Dejani (10) Manastirea Dejani (11) Manastirea Dejani (12) Manastirea Dejani (13) Manastirea Dejani (14) Manastirea Dejani (15) Manastirea Dejani (16) Manastirea Dejani (17) Manastirea Dejani (18) Manastirea Dejani (19) Manastirea Dejani (20) Manastirea Dejani (21) Manastirea Dejani (22) Manastirea Dejani (23) Manastirea Dejani (24) Manastirea Dejani (25) Manastirea Dejani (26)

Facebook Comments
About Marius Stroe 354 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*