Dejani: Sfânta lumină şi sfânta culoare

La vreo 20 de km de orașul Făgăraș, un drum întortocheat, prin pădure, te duce până la Mănăstirea DEJANI. Nu-s mare fan al închinării la ctitoriile oamenilor, dar aici bate un clopot turnat acum 700 de ani, mai exact în 1320. Nu se știe exact când a fost ridicată vechea mănăstire, se știe doar că în 1761 a fost pusă la pământ de generalul Bucow.

Pentru că în biserică era slujbă și n-am vrut să deranjez, m-am plimbat și am făcut poze prin curte şi în paraclis – un loc de închinăciune pictat cu scene biblice. M-a amuzat o pictură, la intrarea în biserică, care-i înfăţişa pe cei care ajung în iad: cine doarme în timpul liturghiei, satana, Iuda, călugării păcătoşi, comuniştii…

M-am jucat cu sfânta lumină şi cu sfânta culoare şi mi-a ieşit… asta.

Manastirea Dejani (1) Manastirea Dejani (2) Manastirea Dejani (4) Manastirea Dejani (5) Manastirea Dejani (6) Manastirea Dejani (8) Manastirea Dejani (9) Manastirea Dejani (10) Manastirea Dejani (11) Manastirea Dejani (12) Manastirea Dejani (13) Manastirea Dejani (14) Manastirea Dejani (15) Manastirea Dejani (16) Manastirea Dejani (17) Manastirea Dejani (18) Manastirea Dejani (19) Manastirea Dejani (20) Manastirea Dejani (21) Manastirea Dejani (22) Manastirea Dejani (23) Manastirea Dejani (24) Manastirea Dejani (25) Manastirea Dejani (26)

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.