De la Constanţa la Arad, fără permis de conducere

chei masina

Nu mai ţin minte când am auzit-o. Dar dacă e adevărată e cea mai tare chestie…

Cică unul nu avea permis de conducere şi avea o treabă cu un prieten, la Arad. Drumul de făcut era Constanţa – Arad. Acţiunea se întâmpla acum câţiva ani, când poliţiştii de la rutieră te opreau, din senin, la controale “de rutină”.

Ce a făcut băiatu’?! A făcut rost de o coroană d’aia care se pune pe mormânt, a urcat-o pe portbajaul de desupra maşinii şi dă-i drumul la mers… Cică la un moment dat, îi opreşte poliţia pe gagii. Şoferul se uită la prietenar şi-i zice, de faţă cu poliţistul care cerea actele: “Dă-mi borseta!” Ăsta…alb la faţă, pe bună dreptate: “Ce borsetă?!” “Borserta cu actele!” “Păi, nu ştiu de nici o borsetă…” “Cum mă nu ştii, n-ai zis tu că ai luat-o de pe măsuţa din hol?!”

Poliţistul începe să se uite ciudat. Ăsta o dădea mai departe: “Cum mă, nenorocitule, ai lăsat borseta cu toţi banii acasă? Şi cu ce cumpărăm coşciug, că ne aşteaptă oamnii ăia, fu¤¤#¤#¤… ”
Poliţistul începe să devină înţelegător şi sare în ajutorul celui care mai avea puţin şi-şi lua bătaie: ” Eeee…lăsaţi că se putea întâmpla oricui…V-aţi grăbit. Ştiu cum e în momente d’astea. Îmi pare rău…”

“Cum dom’le, m-a lăsat fără bani de coşciug nenorocitu’ ăsta, îl dau jos… să se întoarcă pe jos acasă, nu mă interesează”. I-a lăsat poliţistul în pace, nu înainte să mai pună o vorbă bună pentru năpăstuit: “Ce vreţi să facă omu’, a uitat acum, asta e…”Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.