De ce se tratează românii pe internet

Zilele acestea, o companie medicală privată are o campanie împotriva internetului folosit pe post de doctor. Da, știm, sunt mulți oameni care diagnostichează și tratează boli folosind internetul.

Asta se întâmplă și din cauza accesibilității relative a serviciilor medicale: termene mari de așteptare (analize peste o lună, că s-a terminat plafonul), prestație discutabilă a medicilor de familie.

Caz concret: unei persoane i se prescrie să facă o analiză cultură urină și ecografie digestivă superioară. Pe buletinul de analiză scrie clar: „Probă contaminată. Repetați!”

Din fișa de ecografie rezultă că, din cauza meteorismului abdominal (gaze), pancreasul nu a fost vizibil, ficatul doar parțial, splina nu a fost vizibilă, vezica urinară nu a putut fi vizualizată pentru că era golită. Adică o ecografie eșuată, care nu spune nimic despre starea de sănătate a organelor interne.

Se duce persoana cu astea la medicul de familie și e ok. Nici nu i-a cerut să refacă măcar examenul de urină, să nu mai zic ecografia. Pe ce analize s-a uitat medicul de familie?! Ce încredere să ai în acel medic?!

Acum înțelegem de ce caută oamenii să se trateze la medicul Google?!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky