De ce să nu te duci la Kaufland…

Te iei cu treabă, cu una cu alta, vezi că s-a făcut târziu și îți dai seama că ai fi vrut să cumperi niște banane, ouă, iaurt, fulgi de ovăz, pâine dietetică și ce crezi tu că mai poți umple frigiderul și veșnicul gol din stomac. Nu e chiar așa târziu, așa că te gândești să te duci la Kaufland. Pentru că un Mega Image încă nu s-a construit în orășelul în care locuiești tu.

Ajungi și vezi parcarea aproape goală. Te gândești că ai ajuns prea târziu. Și apoi vezi programul: deschis până la ora 21. Te uiți la ceas. Mai ai 25 de minute. Și intri cu viteză. Pac, banane nu sunt, o grămadă de lădițe goale la sectorul fructe și legume. Câțiva angajați cu veste roșii se foiesc printre rafturi. Unii fac un soi de inventar, alții curățenie. Nimeni nu aduce altă marfă la raft.

Același pustiu în rafturi și la sectorul panificație, lactate, ouă… Angajații pe care îi întâlnesc notează stocuri sau fac curățenie.  Absolut nimeni nu se agită să astupe golurile de pe rafturi. Deși este încă program pentru clienți. Magazinul nu s-a închis pentru cei care vor să lase bani la Kaufland și să plece cu diverse.

Ironic, din stația de amplificare a magazinului, o voce feminină te îmbie să vizitezi sectorul legume fructe ca să te umpli de arome și vitamine. Și de draci, că prea multe arome și vitamine nu mai sunt în rafturi la ora aceea.

La casă, îi spun casierei că nu prea e deschis până la ora 21, din moment ce nimeni nu se îngrijește să aducă marfa lipsă la rafturi. Cumva intrigată de ideea mea de a vrea să găsesc marfă în magazin, în timpul programului (cu jumătate de oră înainte de închidere, adevărat, dar în timpul programului), femeia îmi spune că n-are cine să mai facă și asta.

Nemulțumit cumva de lipsa ei de empatie cu clientul care a venit să cheltuie bani în magazin, îmi dau seama că nu casierița e de vină, nici angajații care se foiau pe raioane cu altă treabă decât să pună produsele lipsă pe raft. E o chestiune de organizare, poate chiar politică de firmă.

Probabil că oamenii nu sunt plătiți pentru timpul petrecut peste programul afișat pe ușă, și bănuiesc că durează cel puțin două ore să pregătești magazinul pentru a doua zi. Și ca să stea doar o oră peste program, probabil că angajații se apucă de curățenie și pregătire rafturi cu o oră înainte de închiderea programului pentru clienți.

Așadar, nu te duce la Kaufland dacă mai e doar o oră până la terminarea programului. Aproape sigur vei păți ceea ce am pățit și eu. Te vei întoarce acasă cu sacoșa mai goală decât ai fi vizitat un magazin de la parter de bloc.

2 comentarii la „De ce să nu te duci la Kaufland…”

  1. Mie mi se pare ciudat faptul ca la carrefour la sectorul de peste refrigerat incep sa adune de pe la ora 21.15 in conditiile in care se inchide la 22.
    Ideal ar fi sa asigure conditii similare de cumparare tuturor clientilor indiferent de ora.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky