De ce o critică* românii pe Simona Halep?!

Nu cred că și-a dorit cineva victoria Simonei Halep în finala Australian Open mai mult decât ea însăși. N-ai ce să demonstrez aici, este un truism evident. Ea a investit timp, bani, efort fizic și psihic ca să ajungă la acest nivel competițional.

Cu toate acestea, o grămadă de conaționali s-au repezit fie să o critice pe Simona Halep, fie să tragă concluzia că tenismenei de la Constanța i-ar lipsi tăria psihică. Am scris, pe Facebook, “Sunt curios câți dintre cei care o critică pe Halep sunt în măcar primii 100 din lume în domeniul lor de activitate.” Unii mi-au zis că e libertate de exprimare sau libertatea de a greși.

A greși e omenește, dar asta nu trebuie s-o privim ca pe o virtute. Parcă unii greșesc cu prea mare avânt, dovedind o mare energie consumată să critice ceva de care sunt foarte străini. Sunt oameni care nu au plătit un bilet să o vadă pe Simona, nu au pus mâna pe o rachetă de tenis, dar ei cred că o cunosc și știu și ce trebuie să facă sportiva și unde greșește. Ba unii sunt și psihologi/psihiatri fără diplomă, dar cu arta desăvârșită de diagnostica orice beteșug psihic numai uitându-se la televizor un sfert de oră.

Nu cred că am vreun răspuns la întrebarea De ce o critică românii pe Simona Halep?! Nu pot să-mi dau seama de ce ai arunca tot felul de răutăți la adresa cuiva care nu-ți datorează nimic, care a evoluat într-o poziție pe banii și cârca sa. O fi singurul talent al celor care o fac. Să critice.
_______________________________
* Nu mă refer la criticile constructive, ci la toate vorbele răutăcioase aruncate cu prea mare ușurință de cei care se pricep și înțeleg din tenis cam cât o face și personajul din poza de mai sus.

3 comentarii la „De ce o critică* românii pe Simona Halep?!”

  1. Ei hai vere pai cum asa? Adica noi romanii astia o sustinem sa se duca acolo sa faca bani si ea nu ne da nimic inapoi sa ne luam si noi niste dinastea… de-ale gurii.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.