De ce o critică* românii pe Simona Halep?!

Nu cred că și-a dorit cineva victoria Simonei Halep în finala Australian Open mai mult decât ea însăși. N-ai ce să demonstrez aici, este un truism evident. Ea a investit timp, bani, efort fizic și psihic ca să ajungă la acest nivel competițional.

Cu toate acestea, o grămadă de conaționali s-au repezit fie să o critice pe Simona Halep, fie să tragă concluzia că tenismenei de la Constanța i-ar lipsi tăria psihică. Am scris, pe Facebook, “Sunt curios câți dintre cei care o critică pe Halep sunt în măcar primii 100 din lume în domeniul lor de activitate.” Unii mi-au zis că e libertate de exprimare sau libertatea de a greși.

A greși e omenește, dar asta nu trebuie s-o privim ca pe o virtute. Parcă unii greșesc cu prea mare avânt, dovedind o mare energie consumată să critice ceva de care sunt foarte străini. Sunt oameni care nu au plătit un bilet să o vadă pe Simona, nu au pus mâna pe o rachetă de tenis, dar ei cred că o cunosc și știu și ce trebuie să facă sportiva și unde greșește. Ba unii sunt și psihologi/psihiatri fără diplomă, dar cu arta desăvârșită de diagnostica orice beteșug psihic numai uitându-se la televizor un sfert de oră.

Nu cred că am vreun răspuns la întrebarea De ce o critică românii pe Simona Halep?! Nu pot să-mi dau seama de ce ai arunca tot felul de răutăți la adresa cuiva care nu-ți datorează nimic, care a evoluat într-o poziție pe banii și cârca sa. O fi singurul talent al celor care o fac. Să critice.
_______________________________
* Nu mă refer la criticile constructive, ci la toate vorbele răutăcioase aruncate cu prea mare ușurință de cei care se pricep și înțeleg din tenis cam cât o face și personajul din poza de mai sus.

3 Comentarii

  1. 1
    Malin says:

    Ei hai vere pai cum asa? Adica noi romanii astia o sustinem sa se duca acolo sa faca bani si ea nu ne da nimic inapoi sa ne luam si noi niste dinastea… de-ale gurii.

  2. 2

    Pentru ca e mult mai usor sa critici decat sa taci sau sa apreciezi performantele deloc nesemnificative.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.