De ce nu o să te mai salveze nimeni

De ce nu o să mai sară nimeni (la propriu), ca să te salveze din apă și mai ales de prostia ta? Uite de aceea.  Pe scurt, povestea e cam așa. Era o zi, în 2016, când steagul roșu era arborat pe o plajă din Mangalia și salvamarii tocmai căutau un copil pierdut în apă, iar un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri. În timpul acesta, un individ avea chef de stat în apă. Pentru că el era bazat, avocat și fost înotător de performanțe în bazin.

Salvamarii, ajutați de niște cetățeni îl scot din apă pe individul care refuza să asculte avertizările salvamarilor. I se spusese că nu e vreme de intrat în apă, că valurile îi pun în pericol viața… Omul nu voia să asculte. L-au luat cam pe sus și pentru că probabil era și recalcitrant, un polițist îi pune cătușe și-l ia la secție. Asta ca să nu-l ia apa pe viteaz și să-l ducă…

Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis să admită plângerea formulată de turistul scos din apele mării de către cei trei salvamari. Acesta îi acuza pe cei trei salvatori de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local prezent la faţa locului de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia. Decizia este definitivă. (Adevărul)

Am citit și eu soluția aici. Instanța a decis că procurorii trebuie să deschidă din nou dosar penal  cu privire la săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Asta după ce Parchetul închisese dosarul pentru că și lor li s-a părut anormal să cercetezi salvamari și un polițist local pentru că nu l-au lăsat pe unul să moară înecat în mare.

Ce vor face de acum încolo salvamarii?

Vor striga la tine și-ți vor spune că nu e sigur să intri în apă. Tu le vei spune că ești campion la proba piscină lung în lat și că să te lase în pace ori le vei face plângere penală și o să-i chemi în judecată. Ce vor face ei? Cred că absolut nimic. Nu sunt sigur însă că nu vor spune mai încet sau mai tare, depinde cum bate vântul: „Mori în morții mă-tii!”

2 comentarii la „De ce nu o să te mai salveze nimeni”

 1. Locuiesc de câțiva ani într-o zona turistică și pot spune cu siguranță că pe aici salvamarul nu trage de tine ca să nu te bagi în apă. Iți atrage atenția verbal de două-trei ori. Apoi te lasă să faci ce vrei tu și se bagă după tine doar dacă ești leșinat printre valuri. Oricum în timp ce-ți faci damblaua, salvamarul cheamă poliția care o să te ducă la secție cu cătușe.

  Răspunde
 2. Si e foarte bine, sa ii dea o foaie sa semneze ca nu isi doreste sa fie salvat si salut la revedere.

  Si eu am avut experiente neplacute cu salvamari care pusesera baliza in apa de 1.50, intr-o zi fara valuri, cum ajungeai la ele deja incepeau sa dea disperati din maini si sa te fluiere.

  la fel cum altii se arunca cu parasuta poate si eu vreau sa am libertatea de a ma arunca in valuri. Daca ies bine, daca nu, e problema mea.

  Intradevar respectivul probabil ca avea chef de scandal, motiv pentru care a fost ridicat. nu-mi imaginez un salvamar care sa intre in apa dupa mine si sa ma care afara.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.