De ce (nu) e mişto să ai card bancar

Îmi place treaba asta cu cardul bancar. Dacă îl pierzi, nu e ca şi cum ai pierde 3000 de lei odată, de exemplu. La magazin nu o să-ţi spună că nu are să-ţi dea rost. E posibil doar să afli că nu poţi plăti cu cardul, ceea e cam la fel de aiurea.

Nu poţi să te duci însă cu cardul la piaţă, să cumperi două legături de ceapă verde, una de ridichi roşii şi o salată creaţă. Nici la restaurant nu e chiar ok să nu ai un mărunţiş în buzunar, pentru bacşiş, chiar dacă este acceptată plata cu cardul. E aiurea că unele bănci percep comision la orice extragere de numerar, nu numai când scoţi bani de la bancomatul altei bănci.

Oricum, când e zi de salariu, dar mai ales de pensie, băncile din România arată ca în poza pe care am făcut-o eu azi. Pentru că românului îi place cash-ul.

1 Comentariu

  1. 1
    Malin says:

    Nu poti sa mergi cu cardul la piata in tari retrograde precum Romania, prin vesti poti sa platesti cu cardul mai peste tot.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.