Cum se bea vinul? Ştii la ce temperatură e bun vinul roşu?

Pentru Fănuş Neagu definiţia vinului bun era: „sa fie alb, sec, rece, mult şi gratis!”. Se spune că după ce a mai îmbătrânit, celebrul scriitor şi-a mai nuanţat părerea: „Cel mai bun vin este cel pe care îl bei acum.” Şi eu pot să risc o definiţie: Cel mai bun vin este cel care-ţi place.

Ce zic, însă , specialiştii despre vin? Cum se bea, la ce temperatură, în funcţie de culoare, ştii?

M-am documentat pe wineup.ro şi vă spun şi vouă ce trebuie să ştiţi despre vinuri:
– vinurile albe şi rose se servesc la 8-10 grade
– vinurile albe şi rose dulci, licoroase, şampania şi vinurile spumante se servesc la 3-6 grade
– vinurile roşii uşoare se servesc la 12-14 grade
– vinurile roşii baricate (adică păstrate în butoaie din lemn), corpolente, se servesc la 16-18 grade

Este indicat ca răcirea vinului să se facă sub temperatura de consum, cu 1-2 grade, luând în considerare faptul că, în pahar, vinul se încălzeşte cu 1-2 grade la 3 minute, până când atinge temperatura camerei.

Când și câtă bere beau românii. Care sunt tipurile de bere

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky