Cum se bea vinul? Ştii la ce temperatură e bun vinul roşu?

vin rosu degustare

Pentru Fănuş Neagu definiţia vinului bun era: “sa fie alb, sec, rece, mult şi gratis!”. Se spune că după ce a mai îmbătrânit, celebrul scriitor şi-a mai nuanţat părerea: “Cel mai bun vin este cel pe care îl bei acum.” Şi eu pot să risc o definiţie: Cel mai bun vin este cel care-ţi place.

Ce zic, însă , specialiştii despre vin? Cum se bea, la ce temperatură, în funcţie de culoare, ştii?

M-am documentat pe wineup.ro şi vă spun şi vouă ce trebuie să ştiţi despre vinuri:
– vinurile albe şi rose se servesc la 8-10 grade
– vinurile albe şi rose dulci, licoroase, şampania şi vinurile spumante se servesc la 3-6 grade
– vinurile roşii uşoare se servesc la 12-14 grade
– vinurile roşii baricate (adică păstrate în butoaie din lemn), corpolente, se servesc la 16-18 grade

Este indicat ca răcirea vinului să se facă sub temperatura de consum, cu 1-2 grade, luând în considerare faptul că, în pahar, vinul se încălzeşte cu 1-2 grade la 3 minute, până când atinge temperatura camerei.

Când și câtă bere beau românii. Care sunt tipurile de bere

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.