Ai zice că nu e mare scofală să fii spectator la un meci sau spectacol. Toată treaba e să nu uiți să-ți cumperi bilete câtă vreme se mai găsesc… Nu-i așa?! Hmmm, da, dar asta nu e chiar totul. Hai să deschidem o listă, fără pretenția că le zic eu pe toate. Dacă ai vreo idee, lasă un comentariu!
- Bilete. Cumpără-le din timp. Cum ar fi să ratezi concertul intepretului tău favorit sau să nu mai prinzi locuri la meciul Simonei Halep? E simplu ca bună ziua, dar nu lăsa pe ultima zi!
- Îmbracă-te adecvat! Nu e vorba că nu e ok să ai blugi rupți și bocanci la operă, dar trebuie să iei în calcul și confortul tău. Dacă e în aer liber, ține cont de anotimp. Haine și încălțăminte călduroase când e frig, pălărie/șapcă pentru soare și o cămașă cu mâneci lungi dintr-un material natural, subțire. N-ai vrea să te bronzezi ca tractoriștii, cât stai 3 ore la o competiție de tenis, să zicem.
- Da, ți se face sete. Dar asta nu înseamnă că trebuie să deranjezi lumea în timpul reprezentației. Ia-ți o sticlă cu apă înainte să te așezi pe locul tău!
- Dă telefonul pe vibrație. Nu trebuie să audă lumea ce sunet de apel inspirat ți-ai găsit, cu atât mai puțin ce vorbești la telefon.
- Nu pierde timpul cu sute de fotografii și înregistrări video cu telefonul. Pierzi adevăratul spectacol și, în plus, nici nu are cum să-ți iasă cine știe ce operă foto sau cinematografică. E doar un telefon, oricât de performant ar fi. Ok, fă o poză ca să ai o amintire, un filmuleț scurt pentru instagram, un selfie cu scena… Dar bucură-te de spectacol cât poți mai mult, pentru că amintirile vor fi mult mai vii decât înregistrarea ta gâjâită și încețoșată, făcută cu un telefon ținut într-o mână tremurândă.