Cum îți dai seama că omenirea e pe cale de dispariție

Uite așa!

Intervenție neobișnuită a pompierilor din Germania, în orășelul Bensheim. Ei au fost sunați de un veterinar să salveze un șobolan gras care a rămas blocat într-un capac de canalizare, relatează BBC.

„S-a îngrășat pe timpul iernii și a rămas blocat, nu putea nici să înainteze, nici să dea înapoi. Chiar și animalele care sunt detestate de mulți merită respect”, a spus Michael Sehr, veterinar, pentru presa locală. (sursa: Digi24.ro)

Lumea civilizată cheltuie bani pentru stârpirea șobolanilor, municipalitățile din lumea întreagă alocă bugete pentru deratizare, ca să preîntâmpine bolile aduse și răspândite de șobolani. Iar în Germania niște unii, un veterinar și opt pompieri, se mobilizează ca să salveze un… șobolan. Adică să-l lase liber ca să se înmulțească și să răspândească molimi.

Pentru cei care se arătau indignați de ce sunt lăsați să intre în țările occidentale sute de mii, ba chiar milioane de emigranți veniți din țări și culturi care n-au nici o legătură cu valorile europene, de libertate a omului și democrație. Doar uitați-vă la știrea asta ca să înțelegeți! Sunt ei salvați șobolanii, nu e normal ca oamenii să primească un tratament mai bun??!

Stau și mă gândesc: mi-e rușine că fac parte dintr-o civilizație care alocă resurse mai degrabă pentru proliferarea amenințărilor la sănătatea și viața oamenilor, în loc să canalizeze banii pentru hrana flămânzilor ori eradicarea unor boli. Se pare că facem pași către dispariția noastră ca specie. Ba mai mult, parcă unii chiar asta vor…

Citește și asta! Amuzant: Diferența dintre câini și pisici

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.