Gata cu iarna, ne pregătim pentru sezonul cald. Asta nu înseamnă numai că trebuie să slăbim vreo 5 kg, ca să dăm bine pe plajă, mai trebuie să avem grijă și de mașina din dotare, dacă este.
Da, există și pregătire pentru vară a autoturismului, mașina trebuie pregătită și pentru sezonu cald, nu numai pentru iarnă. Hai să vă spun ce o să fac eu!
- cauciucuri de vară. Am niște Michelin folosite un sezon. Sunt foarte bune. Pentru iarnă am folosit niște Bridgestone cumpărate, la ofertă, de aici.
- după zăpadă, gheață etc. ștergătoarele sunt obosite. E aiurea să nu-ți șteargă, cum trebuie, parbrizul și să scârțâie ca toate alea. Cred că-mi aleg ceva de aici
- tocmai am împlinit 100.000 de km cu actuala mașinuță. Nu am curățat niciodată motorul, deci e cam murdar. Un mecanic serios mi-a spus că un motor nu se spală niciodată cu jetul de apă. Degreaser-ul WD 40 face minuni. 34 de lei un tub de 500 ml mi se pare un preț ok. Plus un set de cârpe și o rolă de prosoape din hârtie. Luat la curățat într-o zi călduță, cred că în vreo 2 ore o să am motorul lună. WD 40-ul e bun să desțepenească un prezon blocat atunci când vrei să schimbi o roată…
- parasolarul auto nu este un moft. Așa credeam până am început să folosesc unul la vreo 10-15 lei. Îl lipești de parbriz când lași mașina în soare ore întregi. O să vezi diferența între a avea și nu, după ce vrei constata că volanul nu mai frige ca o pâine scoasă din cuptor și în habitaclu vei avea cu vreo 10 grade mai puțin. Da, e diferență mare între 50 și 40 de grade Celsius.
- cred că o să-mi iau și un compresor pentru umflat roți. Te salvează de schimbat roata atunci când ai o pană ușoară. În 5 minute ai roata umflată, cât să ajungi la o vulcanizare, fără să mai transpiri trăgând de roata de rezervă și apoi de roata dezumflată.
- după atâta mers prin șleauri și hârtoape de gheață e utilă și o vizită la service pentru a vedea dacă nu trebuie să schimbi o bucșă, un capăt de bară
- nu uit nici de lichid de parbriz, din acela care îndepărtează insectele. E mai scump cu vreo 3 lei dar face treabă mai bună decât cel mai ieftin
- e bine să am în mașină și un bec de rezervă, niște siguranțe pentru tabloul electric al mașinii, o lanternă, un încărcător auto pentru telefon, șervețele umede. Nu mai vorbesc aici de stingător, triiunghi reflectorizant și trusă prim ajutor, care sunt obligatorii prin lege.
Am uitat ceva? Mai zi și tu!
Dacă îți place ce ai citit, atunci distribuie, te rog, prietenilor tăi de pe Facebook această postare! Butonul de SHARE e puțin mai jos.
Mulțumesc! 🙂