Cum arunci 7.000 de lei, ca să nu ai bani de Sărbători

Nu ar trebui să fie postare lungă. O să pricepeți rapid ideea. Vin Sărbătorile și ne plângem că nu avem bani destui fie pentru cadouri, fie pentru vacanța de sfârșit de an, fie pentru nici una…

Știm și că am fost nesăbuiți și că am cheltuit o grămadă de bani pe tot felul de lucruri care nu ne-au folosit, ori, și mai rău, chiar ne-au dăunat. Îmi plac cifrele foarte mult, mi se par mult mai grăitoare decât orice argument aș fi putut eu născoci.

14 lei/pachet de ţigări X 365 zile = 5.110 lei
20 bani x 365 zile = 73 lei (Asta reprezintă banii pe care refuzăm să-i luăm rest, în fiecare zi. O medie, desigur. Unii risipesc muuuult mai mult.)
200 lei pot fi economisiţi prin reducerea la jumătate a cantităţii de pâine cumpărată. Merită să faceţi schimbarea. Pâinea este un aliment controversat care îngraşă şi nu aduce în organism prea mulţi nutrienţi. Nu am zis să o tăiaţi total din meniu. Doar la jumătate.

300 litri/carburant puteţi economisi într-un an. Pentru asta există două metode: conduci mai puţin ori conduci mai încet. Când le combini pe amândouă faci economii şi mai importante. Deci, încă vreo 1500 lei/an numai din reducerea consumului de carburant.

Statisticile arată că un român consumă 74 litri de bere/an. Dacă eşti un bun român şi nu bei chiar cea mai ieftină bere înseamnă că dai vreo 740 lei/an numai pe hamei lichid. Taie jumătate şi faci economii de 370 de lei.

Nu are rost să mai caut exemple de bani cheltuiţi mai mult sau mai puţin aiurea. Ideea este să vă gândiţi mai bine înainte de a ajunge să oftaţi că nu aţi putut face cadou copilului tableta dorită ori să vă uitaţi cu invidie la vecinii care şi-au permis un sejur de Crăciun în trei capitale europene.

Exemplele aduse de mine produc o gaură în venitul vostru de peste 7.000 de lei într-un an. Gândiţi-vă ce puteaţi face,acum, cu 7000 de lei! Realizaţi că nu sunteţi deloc atât de săraci?

4 comentarii la „Cum arunci 7.000 de lei, ca să nu ai bani de Sărbători”

  • Pai, daca zicem 5 lei o bere la 500 ml, atunci inseamna 10 lei/litru. Deci, 740 lei/an pt un consum de 74 litri/român, conform statisticilor. Tai jumătate si iese fix 370 lei. Ca e greu sa tai… asta înțeleg. 😛

   Răspunde
 1. Ok, si dupa ce tai tigarile, berea, painea si benzina mai ramane sa tai si sexul si-apoi pot sa ma calugaresc sau sa ma spanzur… ce dracu’ sa fac cu banii economisiti daca am taiat tot ce-mi face viata asta de rahat, cat de cat suportabila?

  Răspunde
  • Dragos, ideea este ca daca mai reduci un pic din mai multe, s-ar putea sa mai scoti niste bani ca sa faci si altceva. Viata trebuie sa insemne ceva mai mult decat tigari si bere. Te vei bucura sa vezi locuri noi din Romania si din lume, vei descoperi noi placeri. Cand nu avem prea multi bani ca sa le facem pe toate, de undeva mai trebuie sa si taiem ca sa ne putem bucura de mai multe placeri. Asta e…
   Dar, sigur, asta e viziunea mea asupra vietii. Eu prefer sa nu dau banii pe tigari si sa vad Barcelona, Amsterdam , Muntii Alpi cu Loganul… Nu am deloc multi bani, dar caut sa ma bucur de viata cu ce am. Uneori îmi iese…

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.