Cum am stocat, GRATUIT, zeci de mii de poze, în siguranță. Google știe!

Îmi plac foarte mult fotografiile. Oriunde m-aș duce, trebuie să mă întorc de acolo cu zeci de poze, dacă nu sute. Uneori și mii. Din locurile pe care le-am vizitat, am strâns câteva zeci de mii de poze. Mii de poze din diferite locuri și momente ale vieții mele. Am poze de la nunta mea, am poze din luna de miere, de la primul botez, al doilea, al treilea, concedii în țară ori țări străine. Amintirile mele în format digital…

Ca să fiu sigur că nu pierd aceste poze, am ajuns ca, la un moment dat, să fac back-up pe două harduri externe. Dacă se strică unul, să am copii de siguranță pe celălalt. Ce ghinion poți să ai să se strice ambele harduri?!

Apoi m-am gândit că, totuși, am nevoie de o soluție mai sigură pentru zecile de mii de amintiri. Unui prieten, hoții i-au spart casa, dar nu i-au furat laptop-urile. A avut noroc. Am citit despre cineva căruia hoții i-au furat până și routerul de internet. Atunci m-am gândit că hardurile pot fi sigure pentru pozele mele, câtă vreme nu le pierd. Într-un incendiu (Doamne ferește!) sau în urma unei spargeri.

M-am gândit la soluții de depozitare în cloud, eram dispus să plătesc o sumă de bani pentru depozitare online. Am găsit și am aplicat o soluție absolut sigură și gratuită: Google Photos.

Folosesc de ceva vreme aplicația Google Photos pe telefonul meu Android. Am văzut că funcționează perfect și pe iPhone. Practic, toate pozele din telefon sunt transferate în contul tău de Google (trebuie să ai unul) fără să-ție fie luat din spațiul de stocare pe care Google ți-l oferă, gratuit, pentru Drive, Gmail, etc.

Cu Google Photos, setat cum trebuie [trebuie bifată opțiunea „Calitate înaltă (spațiu de stocare nelimitat gratuit)”] poți să stochezi în cloud-ul Google un număr absolut nelimitat de poze făcute cu telefonul. Dacă alegi „Original”, fotografiile se vor încărca la rezoluție originală, dar cantitatea acestora se va pune la socoteală pentru calcularea cotei de stocare. Și Google dă gratuit doar vbreo 15 GB. Dar cu prima opțiune, poți păstra toate pozele la o rezoluție excepțională.

Da, problema e rezolvată cu pozele din telefon, dar aveam nevoie de o soluție pentru zecile de mii de fotografii de pe hard. Și am aflat că aplicația Google Photos există și pentru desktop. Am instalat pe calculator aplicația, am bifat, în setări, „Calitate înaltă (spațiu de stocare nelimitat gratuit)”, am ales folderele cu poze pe care le doream stocate în Google și asta a fost tot. Zeci de mii de poze sunt acum în deplină siguranță. LINK Google Photos pentru desktop

În funcție de tipul de abonament de internet pe care îl ai, și de numărul de poze pe care vrei să le urci pe Google, timpul de upload poate fi destul de mare. Eu luam pozele din câte un an, le dădeam drumul la upload înainte să mă duc la somn și a doua zi toate pozele erau în Google. Am repetat până am ajuns să am toată arhiva de poze în siguranță.

Hardurile externe sunt foarte utile pentru o serie de activitati, si au avantajele lor, legate de accesibilitatea rapida a datelor, fara o legatura la internet. Aveti aici o lista cu harduri de 1TB (adica 1000 GB), cu preturi foarte bune de 200 si ceva de lei. LINK  Harduri externe.

3 comentarii la „Cum am stocat, GRATUIT, zeci de mii de poze, în siguranță. Google știe!”

  1. Buna! Multumim de recomandare! Am accesat si eu acum dar vad ca ma limiteaza la 15Gb, desi am bifat ce ai scris in articol. S-a schimbat ceva intre timp? Mai pot face ceva astfel incat sa am spatiu de stocare nelimitat? Multumesc!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.