Cu cine n-aș bea o bere

Azi o să am o opinie foarte nepopulară dacă stau bine să mă gândesc, sau mai bine zis dacă mă uit prin restaurantele unde mă duc.

Nu o să abordez tema fumatului în localuri, deși sunt nefumător și aștept cu interes ziua în care legea se va aplica și în România. Mai interesantă mi se pare discuția despre minorii în cârciumi.

Nu poate să mă convingă nimeni că e ok că o fetișcană de 12 ani sau un puștan de 15 ani nu pot să-și bea sucul într-o cofetărie și e musai că aceștia să stea printre adulți și pahare cu alcool.

Eu sunt ciudatul, știu. Pentru că locul copiilor, în România, este, de mici, printre adulți care beau alcool și fumează în restaurante.

“N-am cu cine să las copilul, stau doar puțin!” – e scuza pe care părinții o găsesc atunci când copiii lor deschid ochii într-o cârciumă ca într-un loc de joacă. Evident că nici adulților, dar nici copiilor de ieri nu li se mai pare nimic dubios ca minorii să stea, relax, în restaurant.

Dacă ești profesor și ieși la o bere cu un prieten, ai șanse foarte mari să întâlnești un elev, o elevă, în restaurantul în care te duci. Șansele sunt destul de mari ca și elevul tău să aibă o bere în față, mai ales dacă predai la liceu. E ok ca asta să fie normalitate?! Se pare că da.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky