CRIMĂ! Speranțe deșarte în loc de tratament anticancer

Mii de oameni… sute de mii de oameni poate că ar fi putut să trăiască mai departe alături de cei dragi, zeci de mii de mame și-ar fi putut strânge copiii în brațe… Dar cancerul a rupt mersul firesc al vieții. Mulți dintre cei care au murit nu au avut nici o șansă. Au crezut că iau un tratament nou care îi va ajuta să-și recapete bucuria de a trăi. De fapt, au luat medicamente care au puterea de a vindeca temuta maladie la fel de mult cum cancerul poate fi tratat cu aspirină.

Mai mult de jumătate dintre medicamentele noi anticancerigene scoase pe piață în Uniunea Europeană între 2009 și 2013 nu au dovedit că ameliorează șansele de supraviețuire sau calitatea vieții pacienților în comparație cu cele existente sau cu tratamente de tip placebo, potrivit unui studiu. (citește toată știrea aici)

Practic, mii de oameni au murit pentru că industria farmaceutică nu a fost interesată de rezultate medicale ci de performanțe economice. Au fost vândute medicamente care nu tratau nimic. Revoltător! Și mai revoltător este că nu se va întâmpla nimic. Avocați plătiți cu milioane de euro obținuți din vânzarea de speranțe deșarte vor demonstra că firmele de medicamente sunt nevinovate.

Și mai trist este că astfel de întâmplări vor da apă la moară unora care susțin tot felul de bazaconii lipsite de orice fundament științific, bazaconii care răpesc șansele la viață ale bolnavilor de cancer cam la fel cum au făcut-o medicamentele care nu au tratat nimic.

Cât cinism să iei banii bolnavilor și să nu le dai altceva decât amăgire? De fapt, nu e cinism, e crimă cu premeditare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky