Transformă-ți copilul într-un ratat!

Individul are vreo 17 ani, stă pe scaunul de probă din magazin și privește clipuri cu căței pe telefon. Apoi scrolează, oftând, pe Facebook. Maică-sa se apropie de el, cu o pereche de pantofi sport în mână: „Am găsit 44”. Hăndrălăul ridică ochii din telefon, se uită la adidași: „Nu.” Apoi scrolează mai departe. Mă-sa caută ceva care să-i placă odorului, printre rafturile de pantofi.

Ăsta o să-și caute de muncă peste vreun an, dacă nu ia bacalaureatul și o mai lungește pe banii părinților încă patru ani?!

Ce se întâmplă cu părinții ăștia?! Chiar nu realizează cum își ajută copiii să se transforme în viitorii adulți ratați?

Văd prea mulți părinți, care din dorința de a fi de ajutor, de a-și sprijini copiii și de a face ce-i mai bine pentru ei, îi transformă, defapt, în viitorii neadaptați ai societății. Un copil care nu este lăsat să fie responsabil nici măcar cu starea de curățenie din camera lui, un copil care va primi tot ce și când dorește, un copil care este crescut cu impresia că el este centrul universului și toată lumea se învârtește în jurul lui va fi adultul care se va plânge de orice și cea mai simplă problemă din viața lui va fi un obstacol de netrecut.

Sunteți siguri că așa vreți să fie copilul vostru?

Citește și:

Când nu ştii… decât să te umpli de diplome

2 comentarii la „Transformă-ți copilul într-un ratat!”

  1. La scoala nu are nimei grja de copii, acasa parintii nu au timp. Ce fel de genratii vom avea in viitor Romania nu vreau sa ma gandesc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky