Locul unde se spune că Decebal și-ar fi pus sufletul în mâna lui Zamolxe ajunsese o ruină. Este vorba de cetatea din Rupea, care nu mai beneficiase de lucrări de întreținere/restaurare din 1954. După 60 de ani, printr-un proiect cu finanțare europeană (aprox. 6,5 milioane de euro), cetatea merită să fie vizitată din nou. Pentru că ai ce vedea acolo.
Nu-i înțeleg pe dobitocii care au scrijelit, deja, pe pereți, numele lor de tristă amintire. Poate că ar fi trebuit amplasate niște camere video care să surprindă isprava idioților care apoi să capete un dosar penal pentru distrugerea unui monument istoric și o amendă cât să-și vândă mașina ca să o plătească. Altfel, văd că nu se lecuiesc unii…
Tarif și program de vizitare Cetatea Rupea
Eu am fost la jumătatea lui octombrie, în drum spre concertul lui Sting, la Cluj. Am dormit în Rupea, unde găsești locuri de cazare bune la prețuri decente. Programul de vizitare la Cetatea Rupea este orientat pe două sezoane: toamna și iarna (1 sept. – 31 martie) e deschis de la ora 9 la 17, iar primăvara și vara (1 aprilie – 31 august) e program de la ora 9 până la ora 20. Un bilet pentru un adult costă 10 lei, jumătate pentru copii. Sunt și reduceri pentru grupuri. Eu am găsit numărul acesta de telefon pe site-ul Primăriei Rupea. vedeți dacă mai e valabil. Domnul Călbează Adrian 0728.950.646 era trecut acolo că ar putea da detalii în legătură cu vizitarea cetății.