Care sunt cele mai bune anvelope de iarnă?

O întrebare la care e greu să găsesc un răspuns. Am căutat tot felul de topuri, am citit despre tot felul de teste, am periat forumuri întregi pentru a afla care este cea mai bună alegere în materie de anvelope de iarnă. Care sunt cauciucurile de iarnă perfecte? Greu de spus. Dar câteva repere am găsit aici, aici și aici.

Am căutat pe emag dimensiunile de anvelope care mă interesează pe mine. Ca preț, am găsit de la 109,55 lei până la 435 de lei bucata. Clar că nu o să-mi iau nici de la capul nici de la coada clasamentului de preț. Din motive evidente.

Cum aleg anvelopele de iarnă

Întâi mă interesează siguranța în trafic, apoi mă uit și la preț. Este adevărat că voi căuta cea mai bună soluție tehnică la un preț care să nu mă țină cu mașina, încălțată de iarnă, înțepenită în fața blocului pentru că nu mai am bani de carburant.

Așadar, am să viu atent la distanța de frânare și manevrabilitatea pe zăpadă și carosabil umed. Voi verifica și cât de bine face față anvelopa la situațiile de acvaplanare ori mers pe drum acoperit cu gheață.

Din documentările mele, pentru ce îmi trebuie mie, s-au detașat următoarele cauciucuri de iarnă:

Goodyear Ultragrip 9 am avut în ultimele două ierni. Au fost ok, dar sincer să fiu, deși ele apar în categoria premium, nu le-am văzut mai experte decât niște cauciucuri Debica, mai ieftine, dar care s-au purtat excelent pe toate categoriile de drumuri de iarnă. Ba parcă erau mai bune la zăpadă mare și frământată decât Goddyear. Așa că parcă nu aș mai încerca Goodyear.

Continentalul și Michelin sunt un pic mai scumpe decât Nokian, dar nu esențial mai bune. În consecință cred că următoarele anvelope de iarnă pe care le voi cumpăra se vor chema Nokian WR D4. Săptămâna asta trebuie să mă hotărăsc și să dau comanda.

UPDATE: Mda, nu mi-am luat Nokian, mi-am luat Continental Winter Contact TS860, un model mai nou decât ce am scris puțin mai sus. Să vedem cum se vor purta pe vremea pentru care le-am luat.

Un comentariu la „Care sunt cele mai bune anvelope de iarnă?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky