Cel mai frumos compliment

Butterfly Effect – “Efectul fluture este un termen folosit în teoria haosului. Descrie ideea că o mică schimbare într-o parte a unui sistem complex poate avea efecte semnificative și imprevizibile asupra sistemului în ansamblu.
Cum ar fi baterea aripilor unui fluture în Brazilia, poate avea un impact larg asupra vremii din țările vecine. Sună nebunesc, dar acesta este conceptul.” – sursa

Mă plimbam cu soția, duminică, pe străduțe și ne aminteam diverse din trecutul nostru mai mult sau mai puțin apropiat. Printre care cum am ajuns noi să ne cunoșteam.

Eu l-am cunoscut pe Marcel, care avea să-mi devină cel mai bun prieten din viața mea. Apoi, la atelierul de decorațiuni și inramat tablouri, unde lucram împreună, a venit fostul meu profesor de Logică. Profesor și pictor, Virgil Paștină m-a îndrumat spre Facultatea de Jurnalism.

De câțiva ani reporter, am ajuns în redacția unde am cunoscut-o pe tânăra care făcea practică la orele de jurnalism organizate de un liceu. Așa am cunoscut-o pe viitoarea și actuala mea soție.

La un moment dat ne-am emoționat la gândul că dacă istoria întâlnirilor din viața noastră ar fi fost altfel, n-am fi ajuns să fim împreună. Și i-am spus, mai în glumă, mai în serios: “Dacă ai fi cunoscut un alt bărbat în locul meu, poate că erai mai fericită.”

Și atunci, cei mai frumoși ochi albaștri de care m-am îndrăgostit cu mai bine de 20 de ani în urmă, s-au ațintit asupra mea și m-au privit serios: “Se poate mai fericită decât sunt acum?!”

Se poate ca un bărbat să primească un compliment mai frumos de atât? Poți să auzi ceva mai intens decât mărturisirea celui mai dorit sentiment?

Gata, s-a strigat Bingo, sufletul nu mai caută alte răspunsuri, chiar și la întrebări nepuse.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky