Ce se întâmplă dacă bei cafeaua cu lapte

Nu sunt ceea ce se poate numi băutor de cafea. Chiar dacă, uneori, o ceașcă de cafea este ceea ce am nevoie pentru un plus de energie. Uneori, de multe ori, beau cafea doar pentru gust. Da, îmi place gustul de cafea la fel cum îmi place salata de vinete. La fel de mult, dar fără să mă declar dependent.

Am auzit de multe ori, că nu e bine să pui lapte în cafea. Fie pentru că în combinație cu cafeaua, laptele devine indigest, fie pentru că băutura n-ar mai avea același efect energizant. Ca de obicei, când am o dilemă, m-am documentat.

Am aflat, astfel, că ar trebui să ne pese dacă bem cafeaua cu lapte sau fără, dacă ne interesează aspectul caloric. O cafea simplă, neagră, are vreo 4,7 calorii în timp ce prezența laptelui și zahărului duce aportul caloric la 56,6 calorii.

Dispar beneficiile cafelei în prezența laptelui? Specialiștii spun că nu. Așa că din punct de vedere al valorii antioxidanților din cafea, aceștia nu sunt distruși de lapte. Deci, laptele nu are treabă cu antioxidanții din cafea.

Concluzie: Dacă nu țineți cură de slăbire, beți cafeaua cum vă place!

Dacă vreți să aprofundați subiectul, atunci citiți mai multe despre cafeaua cu lapte, aici:
IS DRINKING COFFEE WITH MILK BAD FOR YOU?
THE IMPACT OF MILK IN YOUR COFFEE – THE GOOD AND THE BAD

2 comentarii la „Ce se întâmplă dacă bei cafeaua cu lapte”

  1. Cu lapte sau fara, cofeina e tot aia. N-am auzit nicaieri ca laptele sa distruga cofeina. Deci cred c a e doar chestie de gusturi. Eu o beau uneori cu lapte si nu simt ca are efect mai slab.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky