Ce se întâmplă dacă bei cafeaua cu lapte

Nu sunt ceea ce se poate numi băutor de cafea. Chiar dacă, uneori, o ceașcă de cafea este ceea ce am nevoie pentru un plus de energie. Uneori, de multe ori, beau cafea doar pentru gust. Da, îmi place gustul de cafea la fel cum îmi place salata de vinete. La fel de mult, dar fără să mă declar dependent.

Am auzit de multe ori, că nu e bine să pui lapte în cafea. Fie pentru că în combinație cu cafeaua, laptele devine indigest, fie pentru că băutura n-ar mai avea același efect energizant. Ca de obicei, când am o dilemă, m-am documentat.

Am aflat, astfel, că ar trebui să ne pese dacă bem cafeaua cu lapte sau fără, dacă ne interesează aspectul caloric. O cafea simplă, neagră, are vreo 4,7 calorii în timp ce prezența laptelui și zahărului duce aportul caloric la 56,6 calorii.

Dispar beneficiile cafelei în prezența laptelui? Specialiștii spun că nu. Așa că din punct de vedere al valorii antioxidanților din cafea, aceștia nu sunt distruși de lapte. Deci, laptele nu are treabă cu antioxidanții din cafea.

Concluzie: Dacă nu țineți cură de slăbire, beți cafeaua cum vă place!

Dacă vreți să aprofundați subiectul, atunci citiți mai multe despre cafeaua cu lapte, aici:
IS DRINKING COFFEE WITH MILK BAD FOR YOU?
THE IMPACT OF MILK IN YOUR COFFEE – THE GOOD AND THE BAD

Facebook Comments
About Marius Stroe 353 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

2 Comments

  1. Eu am impresia ca daca o beau cu lapte e mai slaba. Cu cat e mai neagra, cu atat ma trezesc mai repede.

  2. Cu lapte sau fara, cofeina e tot aia. N-am auzit nicaieri ca laptele sa distruga cofeina. Deci cred c a e doar chestie de gusturi. Eu o beau uneori cu lapte si nu simt ca are efect mai slab.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*